Kopierede/fra hoften

Rusland har en gammel tradition for pogromer, og hadet til jøderne er nu blevet så intenst i dele af befolkningen, at Moskvas tidligere overrabbiner, Pinchas Goldschmidt, opfordrer de jøder, der kan, til at forlade landet.
Under råbet ”Død over jøderne” og ”Allahu akbar” prøvede en menneskemængde på flere hundrede i Dagestans Makhachkala-lufthavn søndag at lynche passagererne i et fly fra Tel Aviv. Det meddeler Associated Press fra Moskva. Andre omringede et hotel og forlangte at se hotelgæsternes pas for at sikre sig, at de ikke var fra Israel. Øjenvidner fortæller, at politiet ikke bare undlod at gribe ind, men hjalp voldsmændene.
Hotellet bekendtgjorde kort efter, at det ikke ville have jødiske gæster.
Dagestan, der er en af de 21 autonome republikker i Den Russiske Føderation, havde ifølge en folketælling fra 2002 en jødisk befolkning på 3.400. I Rusland, som tidligere havde en talrig jødisk befolkning, er der ifølge en folketælling fra 2021 blot 84.000 tilbage. Og nu tyder trusselsbilledet på, at de måske også bliver nødsaget til at rejse.
Som Pinchas Goldschmidt forklarer til den israelske TV-kanal i24News, er alt i Den Russiske Føderation kontrolleret fra toppen, og Putin må derfor antages at bifalde de antisemitiske udskejelser.
Pinchas Goldschmidt siger, at jøderne i den russiske føderation er gidsler for forholdet mellem Rusland og Israel, hvilket gør ham bekymret for jødernes sikkerhed.
Dagestans øverste mufti, Sheik Ahmad Afandi, opfordrer til ro og har meddelt de opbragte muslimer, at de ikke kan løse deres problemer gennem optøjer, men det er åbenbart ikke nok til at berolige rabbi Goldschmidt.
Som vi har set, har russiske propagandister gjort meget ud af at beskylde regimet i Ukraine for at være nazistisk, men de antisemitiske udskejelser i Den Russiske Føderation tyder unægteligt på, at Rusland ikke har noget at lade Ukraine høre.
ANNONSE