Nyt

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, siger, at Hamas ikke er en terrororganisation, men frihedskæmpere, der kæmper for at forsvare deres land.

Mens Hamas fordømmes bredt for sin bestialske terror mod Israel, erklærer den tyrkiske præsident Erdogan nu, at Hamas slet ikke er terrorister. De er “frihedskæmpere”.
Erdogan retter i stedet sin vrede mod Israel, der blev angrebet. Han siger, at han ikke vil tage til Israel, som han havde planlagt.
Han beskyldte også Israel for at udnytte Tyrkiets gode hensigter.
NTB rapporterer om sagen.
Desuden fastslår han, at Hamas kun er gået i krig for at forsvare sit land.
Præsidenten understregede, at Tyrkiet ikke har problemer med den israelske stat, men med sin politik over for palæstinenserne.
Mange vil huske, hvordan Erdogan har gjort kampen mod terrorisme til et slags politisk banner for sig selv og sit parti.
Han har blandt andet brugt Sveriges påståede manglende indsats mod terrorister som argument for at udøve svensk medlemskab af NATO.
Men den terrorisme, han tænker på, er tydeligvis knyttet til dem, der vover at kritisere eller stå i vejen for hans stadig mere autoritære og islamistisk orienterede regime. Det gælder især kurderne og den generelle politiske opposition i Tyrkiet.
For Erdogan er modstand mod Tyrkiets regering “terrorisme”, mens nedslagtning af kvinder og børn i Israel er en “frihedskamp”.
ANNONSE