Nyt

Billedet: Recep Tayyip Erdogan møder emiren af Kuwait, Sheikh Sabah Al Ahmad Al Sabah, i Kuwait den 23. juli. Tyrkiet har for tiden også lederrollen i Organisationen af islamske stater, OIC som afholdt møde i Istandbul for nylig.

Striden om Tempelbjerget er blevet et våben mod Israel, som muslimske ledere kan bruge politisk. Recep Tayyip Erdogan bruger antisemitisme og ophidser til “befrielse” af Jerusalem. Det lyder som et ekko af korstogene.

“Israeli soldiers are defiling al-Aqsa with their combat boots by using simple excuses to easily shed blood there,” he said at an AKP faction meeting, referring to the mosque that sits on the mount along with the Dome of the Rock. (…)

Israel fjernede metaldetektorene, men det er ikke nok. Muslimske ledere betragter al sikkerhedskontrol som et overgreb.

Erdogan welcomed the move but said Turkey would not accept measures that treat Muslims wanting to pray as “terrorists.”

“What is being done now is using the fight against terrorism as a pretext to take al-Aqsa Mosque from the hands of Muslims. There is no other explanation,” he said.

The Turkish leader went on to call all Muslims to visit the mosque. “Come, let’s all protect Jerusalem,” he said.

Israelerne er frustrerede. En meningsmåling viser, at 77 % mener, at Israel kapitulerede, da detektorene blev fjernet. At blive kaldt terrorist fordi man vil beskytte sig selv er ikke noget israelere finder sig  – især ikke, når det kommer fra en leder som selv kaller alt og alle terrorister.

ANNONSE

-Israelerne hører, hvordan muslimske ledere forsøger at ophidse de troende. Stemningen er irrationel og alt tolkes i den mest negative retning. Det seneste er, at sikkerhedskameraerne ser igennem kvindernes tøj. Det må de gøre, siden kameraerne kan se skjulte våben, er ræsonnementet. At Israel har et legitimt behov for at afsløre våben, spiller ingen rolle.

“They took away the metal detectors, but they replaced them with X-ray cameras that can look at our women naked,” said one Muslim worshiper near the site Tuesday, Salah Abu Agrafa, prayer mat in hand, who vowed to “continue the fight until we can worship without Israeli control.”

Another worshiper, Ibrahim Mahmoud, said he was concerned that the cameras “would show the naked bodies” of those who passed by them.

Others expressed concern the cameras would cause cancer. Palestinian social media also has been rife with similar rumors.

Waqf-stiftelsen siger, at den ikke har bestemt sig for, om den accepterer kameraer og fortsætter med at opfordre til boykot af Haram al-Sharif.

 

http://www.timesofisrael.com/pm-slams-hypocritical-turkish-president-over-temple-mount/

http://www.timesofisrael.com/turkish-president-calls-on-all-muslims-to-protect-al-aqsa/

ANNONSE