Kopierede/fra hoften

Da jeg var ung og dum på Aarhus Universitet, morede vi os ved at kalde Jyllands-Posten ”Morgen-fascisten Jyllands-Pesten”. Vi mente nemlig, at avisen var så fascistisk, at Benito Mussolini ville have taget den til sit hjerte.
Jyllands-Postens redaktion synes åbenbart også, at avisen har været på en forkert kurs og har derfor de senere år prøvet at rette op på denne skavank ved at omlægge den redaktionelle linje efter Politikens og DR’s forbillede. Hensigten er, at alle medier skal udbrede samme ideologi. Om man køber Politiken, Information, Berlingske eller J-P, kan stort set komme ud på ét. Det er de samme historier, de tager op, og de samme historier, de ikke tager op. Vinklingen er også altid ens, men det er ikke så underligt, da alle redaktører og journalister enten er venstreorienterede eller meget venstreorienterede. Og skulle der endelig komme en skribent med andre meninger end Enhedslisten og De Radikale, skaffer man sig af med ham. Som nu Mikael Jalving, der har fået sparket fra det jyske organ.
Til avisernes overraskelse viser det sig, at stadigt færre har lyst til at betale for mediernes enhedsprodukt, når de kan få samme vare i DR – som de er tvunget til at betale for over skatten.
Man skulle tro, at det kunne være en forretningside for en avis at skille sig ud fra de andre, f.eks ved at skrive noget andet. Men det er åbenbart ikke faldet dem ind.
Vi må derfor regne med, at medierne vil stille krav om mere statsstøtte – naturligvis af hensyn til mangfoldigheden og den fri meningsdannelse.
ANNONSE