Tavle

Syrienblog skriver:

“Normalt skriver Syrienblog ikke om åndssvage, men Danmarks Radio har netop udgivet en ny serie “De særligt farlige” fra Kofoedsminde, hvor man møder Molham Omar Souliman fra Syrien, der bor på en afdeling, hvor han har smadret alle sine møbler og sit eget badeværelse. Institutionen har derfor været nødt til at bestille et særligt sikret toilet fra England til Molhams værelse. Han beskæftiger mindst fem medarbejdere på fuld tid og bliver angiveligt “guidet i alt 24 timer i døgnet”. Tiden i sit danske asyl på Kofoedsminde fordriver han blandt andet med at samle cigaretskodder op fra institutionens askebægre, som han flittigt ryger ned til fingrene inklusiv filter.

Den 18. januar 2017 blev 84 danskere evakueret og otte danskere sendt direkte på hospitalet med røgforgiftning efter en påsat brand i Spritfabrikkens Ungdomsboliger i Roskilde. Molham Omar Souliman, der selv var beboer, stod bag. Han er siden dømt til åndssvageforvaring.

Ifølge Danmarks Radio er antallet af pladser på Kofoedsminde blevet tredoblet de sidste otte år, hvilket vil sige siden flygtningekrisen. Socialchef i Region Sjælland, Pia Bille, forstår ikke hvorfor. I programmet forklarer Molham, at han kom til Danmark med sin far, da han var 14 år gammel, for præcis otte år siden.

ANNONSE

Overlæge Dorte Maria Sestoft fra Justitsministeriets Retspsykiatriske Klinik forklarer i programmet, at kriminelle med en IQ under 70 som udgangspunkt er for dumme til straf og i stedet bør anbringes på en åndssvageanstalt som Kofoedsminde – i hastig vækst lige siden flygtningekrisen.

Man må mistænke at det ikke var hjernekirurgerne, men i stedet patienterne, der kom fra Syrien.”

 

ANNONSE