Nyt

Den italienske parlamentariker Angelo Bonelli, der er talsmand for det grønne parti Europa Verde, har torsdag meddelt, at han vil fremsætte et lovforslag, der gør ‘klimafornægtelse’ til en forbrydelse.

Meddelelsen blev givet under et interview med medievirksomheden Agenzia Vista, som blev offentliggjort i avisen Il Messaggero i Rom.

Under interviewet fremhævede Bonelli, at der var hagl i de to nordlige italienske regioner Veneto og Trentino, men der var 40 graders varme i Rom. “Alligevel gør benægterne endnu mere skade,” tilføjede han.

Den italienske parlamentariker, der blev valgt ind i Deputertkammeret ved parlamentsvalget i 2022, forbinder ‘fornægtelsen’ med konspirationstænkning:

“Jeg vil fremsætte et lovforslag, der gør klimafornægtelse til en forbrydelse. Jeg håber, det vil skabe debat. Der er en konspirationsmentalitet i dette land, som er uacceptabel.”

Bonelli tænker selv over, hvor ‘klimafornægtelsen’ kommer fra:

“Der findes skjulte interesser hos dem, der tjener penge på at brænde fossile energikilder. I virkeligheden er dette ophavet til klimafornægtelse.”

Ifølge talsmanden for Europa Verde er ‘fornægtelsen’ endnu mere skadelig end hagl, oversvømmelser, hede og tørke, når den, der “bedrager”, har institutionelle beføjelser. Man burde ikke behandle klimafornægtelse anderledes end andre former for negationisme, siger han ifølge Sky TG 24.

Lovforslaget fra Bonelli, der har fået skarp kritik fra højrefløjen, har ingen chancer for at blive vedtaget i parlamentet, hvor højrefløjen har et komfortabelt flertal.

Ved parlamentsvalget i Italien den 25. september sidste år gik Bonellis parti Europa Verde sammen med det rødgrønne socialistparti Sinistra Italiana og to mikropartier. Alliancen, der fik navnet Alleanza Verde e Sinistra (AVS), fik 3,6 procent af stemmerne og vandt dermed 11 ud af 400 pladser i Deputertkammeret og 4 ud af 200 pladser i Senatet.

ANNONSE

Bonelli er ikke den første, der tager til orde for at kriminalisere ‘klimafornægtelse’. I foråret kom et tilsvarende forslag fra den schweiziske parlamentariker Valerie Python.

 

 

ANNONSE

Læs også

Læs også