Nyt

Irans øverste leder, Ali Khamenei, siger, at Sverige er i krig med den islamiske verden ved at tillade afbrænding af Koranen. Khamenei kræver, at gerningsmændene udleveres og siger, at den strengeste straf venter dem. Ifølge islam er det dødsstraf.

I 1989 udstedte ayatollah Khomeini en fatwa mod Salman Rushdie, en befaling om, at Rushdie skulle dræbes, uanset hvor han befandt sig. Nu siger Khamenei noget lignende om Sverige. Mener han da også, at svenskere er ansvarlige? Så kan det blive farligt for svenskere både udenfor og indenfor Sverige.

I en række indlæg på Twitter kræver Khamenei, at Sverige udleverer dem, der stod bag torsdagens koranaktion i Stockholm, til det retslige system i islamiske lande. Khamenei er Irans åndelige leder.

Han fastslår også, at muslimske lærde er enige om, at den, der krænker Koranen, skal dømmes til den strengeste straf og hævder desuden, at den svenske regering har erklæret krig mod den muslimske verden og “vakt vrede og fjendskab” i alle muslimske lande. (NTB)

Khamenei er ikke Irans åndelige leder. Han er den øverste leder på alle områder, fordi Iran er en teokrati.

Khamenei konkurrerer med både Erdogan og Mohamad bin Salman i Saudi-Arabien om at være troens beskytter. Præstestyret er fuldt klar over, at Sverige ikke er et teokrati, men det passer at ophidse muslimer over hele verden mod Sverige, præcis som man gør i Irak, Pakistan og Tyrkiet.

ANNONSE

Det kan blive farligt at være svensker.

Mahmood Amiry-Moghaddam, der driver Iran Human Rights, peger netop på, at Iran nu vil straffe svenske borgere med døden. Han håber, at Sverige og EU står op for ytringsfriheden.

 

 

Iran er shiamuslimsk. Det er en fare for, at de to grener av islam vil konkurrere om å være mest pliktoppfyllende, det vil si hevngjerrige på vegne av Allah. Som kjent har mange måttet betale med livet i Iran for langt mindre forseelser enn å brenne en Koran.

ANNONSE