Kommentar

 

Med forslaget om Bodø som NATO-kommando for et samlet Norden begynder der at tegne sig et mønster: Norge bliver en spydspids i USA’s strategi mod Rusland. Det sker i skyggen af ​​al striden om NATO’s udvidelse, og nordmændene forstår næsten ikke, hvad der foregår. Ingen fortæller dem.

Vi går fra defensiv til offensiv, uden at nogen siger det højt.

Ligesom med gas og el: Vi træder til, når de andre – russisk gas – svigter, og vindmøllerne står stille i Tyskland. Med strømmen er det let at forklare, hvad der foregår: Støre og Scholz berøver norske skatteydere penge og suverænitet, og Støre griner hele vejen til banken.

Mød Bodø og spydspidsen, der er mere på spil: Livet og nationen.

Støre er blevet gambler, han gambler med nationen som indsats.

Han er kommet sig over det chok, han fik, da han fik at vide, at en specialkommando stod klar til at sprænge Nord Stream 1 og 2 i luften, med norsk hjælp. Takkeordene var bestemt mange under besøget i Norfolk, og det var for sent at hoppe af.

ANNONSE

Sådan er nutidens politik. Det er taget fra filmen ”Godfather”: -Jeg giver dig et tilbud, du ikke kan afslå.

Politikere er ubrugelige, de er udskiftelige. Hvis det ikke er Støre, er det en anden. Norges tidligere  statsminister Erna Solberg ville ikke løfte et øjenbryn.

Men det er Norge, der skal spille en spydspidsrolle i Norden. Det er relateret til olien, gassen og den lange kystlinje: Vi har den strategiske energi og den strategiske placering. Når overvågningsflyene flyver langs grænsen, kan de se dybt ind i Rusland.

Norge har opgivet den defensive politik, vi pålagde os selv efter at være blevet medlem af NATO. Det vigtigste var ingen udenlandske baser på norsk jord, ingen atomvåben på norsk jord og ingen udenlandske fly øst for 24 graders længde.

Nu er vi ved at opgive alle disse løfter. Amerikanerne har fået fire baser med ekstraterritoriale rettigheder på norsk jord, altså hvor amerikansk lov gælder, ikke norsk. Amerikanerne behøver ikke fortælle de norske myndigheder, hvad de har gang i.

Nord Stream 1 og 2 bør være en advarsel.

Kan du huske Dagbladets Finn Graff, der altid tegnede George W. Bush som cowboy, der skød vildt omkring sig. Eller Israels store hærleder, Ariel Sharon?

Hvad skal man kalde dem, der nu befolker Pentagon, Udenrigsministeriet og CIA? Vi ser, hvad de laver indenrigs: FBI er blevet Bidens private Gestapo. Det mener mere end 50 procent af amerikanerne.

Der er en tæt sammenhæng mellem den institutionelle korruption i USA og den nye konfrontationsstrategi, hvor Ukraine kun er en brik i et stort spil.

Fællesnævnere er en hensynsløshed, vi aldrig har set magen til i et vestligt land.

Biden-regimet gambler.

Europæerne har intet at skulle have sagt. De har sovet i timen. Amerikanerne har betalt, og de bestemmer.

Men af ​​en eller anden grund føler nordmænd sig smigret over opmærksomheden, hvad enten det er i Berlin, Bruxelles eller Washington. Regeringen kan ikke få smiger nok. Måske er det en kompensation for, at de har mistet vælgernes tillid.

ANNONSE