Nyt

Jens Stoltenberg siger til tyske ARD, at den offentlige mening skal være forberedt på muligheden for, at der kommer dårlige nyheder fra Ukraine. Det er første gang, Stoltenberg har sagt noget som dette. Afstanden mellem det, der er blevet sagt, og realiteterne på stedet er blevet for stor. Stoltenberg bereder grunden til linjeskift.

Norske medier har været blandt de mest loyale over for krigen. NTB har ikke henvist til Stoltenbergs udtalelse på trods af, at den vakte opsigt og gik verden rundt, blandt andet i Berlingske.

»Vi er nødt til at støtte Ukraine i både gode og dårlige tider. Vi bør også være forberedte på dårlige nyheder,” siger NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg i et interview med tyske ARD.

Han advarer om, at den vestlige militæralliance derfor bør forberede sig på dårlige nyheder fra Ukraine.

»Krige udvikler sig i faser,« siger Stoltenberg og tilføjer, at Ukraine i øjeblikket er i en »kritisk situation«.

Udtalelserne kommer i kølvandet på flere meldinger om, at Ukraines modoffensiv ikke går som forventet. Selv præsident Zelenskyj har indrømmet det.

Hvilken dårlig nyhed refererer Stoltenberg til? Er der forhandlinger eller tilbageslag på slagmarken?

Rusland forsøger at erobre byen Avdijivka i Donetsk fra to nye angrebsretninger. Det siger lederen af ​​byens militæradministration, Vitaly Barabash, ifølge nyhedsbureauet AFP.
“De nye angrebsanvisninger indikerer, at fjenden er blevet beordret til at erobre byen for enhver pris,” siger han til ukrainske medier.
Rusland har forsøgt at erobre industribyen i de sidste to måneder. Ingen steder på fronten er krigen blodigere.
Det britiske forsvarsministerium oplyser, at russiske tab er meget store, men har intet om de ukrainske.
  • Mellem 180.000 og 240.000 russiske soldater er blevet såret.
  • Omkring 50.000 soldater fra den russiske hær er blevet dræbt.
  • Lejetropperne fra Wagner-gruppen, som har kæmpet mange kampe i Ukraine for Rusland, har sandsynligvis mistet 20.000 lejesoldater, mens omkring 40.000 blev såret.

 

Russisk side har dermed formentlig mistet 70.000 soldater samlet set.

“Selv blandt russiske embedsmænd er der formentlig et lavt niveau af forståelse for de overordnede tabstal på grund af en længe etableret kultur for uærlig rapportering i militæret,” skriver det britiske forsvarsministerium.

ANNONSE
Rusland har en meget større pulje at rekruttere fra end det kæmpende Ukraine. Det siges, at Ukraine ikke vil kunne drage fordel af nye våben, fordi det mangler soldater til at bruge dem. Hvis dette er sandt, er det bestemt dårlige nyheder.

Kremlin meddelte, at præsident Vladimir Putin havde beordret tilføjelse af 170.000 ekstra tropper til de russiske væbnede styrker i et træk, der ville bringe hærens samlede styrke til over 1,3 millioner.

Ukraine er under pres fra flere sider: Israel/Gaza stjæler opmærksomhed og ressourcer. I Repræsentanternes Hus har republikanerne vendt om, og vil ikke give Biden 61 milliarder dollars, som han har anmodet om. Biden er vant til at afpresning betaler sig, men det er ikke sikkert, at det lykkes ham denne gang.

USA har allerede givet Ukraine 113 milliarder dollars.

Biden-styret har allerede opfordret Ukraine til at sætte sig ved forhandlingsbordet.

Hvis Ukraine bliver tvunget til at opgive de tre regioner i øst, vil det være et nederlag ikke kun for Ukraine, men også for NATO.

 

https://www.breitbart.com/europe/2023/12/04/nato-chief-warns-of-bad-news-for-ukraine-after-failed-counteroffensive/

 

 

 

Forudbestil “Hvordan myndighederne bluffede os” af Robert Malone her!”

ANNONSE