Nyt

Onsdag mødtes de 79 lande der formelt er tilsluttet anti-IS-koalitionen i Washington. Der vil de få at vide, at det er på tide at hente deres IS-krigere hjem. Kurderne kan ikke længere bevogte dem nu, da amerikanerne trækker sig ud.

Indtil videre har meget få lande været interesseret i at hente jihadister og deres koner og børn, som man frygter, udgør en alarmerende terror- og radikaliseringstrussel, hjem til retsforfølgelse og repatriering. Den nye, akutte militære situation fik i sidste uge Frankrig til som det første land at ændre kurs.

Med udsigten til, at op mod 900 kamptrænede jihadister risikerer at ende på fri fod, fordi amerikanerne ikke længere hjælper til med at bevogte dem, er hjemtransporten af IS-medlemmerne alligevel det mindste onde, lyder vurderingen i Paris.

Beslutningen har medført et ramaskrig i Frankrig, hvor befolkningen er alt andet end begejstret for udsigten til de hjemvendte jihadister, og hvor et konservativt medlem af Nationalforsamlingen har opfordret til i stedet at likvidere dem.

Frankrig sendte vitterlig specialsoldater til Irak som opsporede franske jihadister og dræbte dem, før de nåede at komme hjem og begå terror.

Hvad sker den dag en jihadist med kamperfaring slipper ud af fængslet og begår en ny terrorhandling på fransk jord? Vil det udløse krav om dødsstraf? Hvor mange chancer skal jihadisterne have? Og ikke mindst: Hvor mange chancer skal de politikere have, som undlader at handle?

 

https://www.berlingske.dk/internationalt/usa-til-allierede-som-Danmark-hent-jeres-jihadister-hjem-fra

 

ANNONSE