Nyt

Det er ikke længe siden Wall Street Journal afslørede, at Frankrig havde specialsoldater i Iran som jagtede franske jihadister. Når de havde lokaliseret dem, overlod de jobbet med at likvidere dem til deres irakiske kolleger.

Det kaldes at «pille dem ud». Frankrig ville eliminere dem ude, før de kom hjem.

Nu vil justitsminister Nicole Belloubet gribe ind, hvis franske jihadister dømmes til døden i Irak eller Syrien. Det er næsten ikke til at tro. Humanismen er grænseløs. Den strækker sig også til at omfatte dem, der måske vil komme hjem for at planlægge et nyt Bataclan.

Flere vesteuropæiske lande er inde på det samme: Jihadisterne må genintegreres.

Frankrig siger, at landet «vil gribe ind» dersom nogle af landets borgere bliver dømt til døden i Irak eller Syren for at tilhøre jihadistgrupper.

– Selvfølgelig vil den franske stat gribe ind, hvis det er et spørgsmål om dødsstraf, sagde Frankrigs justitsminister Nicole Belloubet til flere medier i søndags.

På spørgsmål om, hvad hun lægger i den udtalelse, forklarede Belloubet, at der vil være tale om at forhandle med den aktuelle stat fra sag til sag.

I sidst uge skabte en irakisk domstol kontrovers, da den dømte en tysk kvinde af marokkansk oprindelse til døden ved hængning. Kvinden var fundet skyldig i at have tilhørt ekstremistgruppen Islamisk stat.

Snevise af franske borgere antages at være fængslede i Irak og Syrien, efter at IS er blevet drevet tilbage. (NTB)

Hvordan vil befolkningen reagere, hvis det viser sig at én af dem, som man har interveneret på vegne af, kommer hjem og anretter et blodbad? Det virker ikke som om politikerne er i stand til at tænke.

ANNONSE

De opfører sig som søvngængere.

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE