Nyt

På en ugentlig meningsmåling fra opinionsinstituttet Emnid, som offentliggøres hos Bild am Sonntag, opnår det nationalkonservative parti, Alternative für Deutschland  den højeste opbakning hos instituttet Emnid der nogensinde er målt.  Andre målinger viser samme tendens.

Det er tilsvarende samme opbakning som SPD.

I forhold til seneste måling er AfD gået fire procent point frem. SPD taber to procentpoint og det samme gør CDU/CSU der ender på 30 %. Dermed har koalitionsregeringen kun opbakning fra 47 % procent og står svækket efter ugers skænderi mellem CSU og CDU. SPD har heller ikke kunnet profitere på striden.

AfD fik ved valget 12,6 %

Det rød-grønne ydre venstre er nu til sammen klart større end socialdemokraterne, en tendens som også gør sig gældende udenfor Tyskland.

Denne fremgang for AfD sker altså under ledelse af Alice Weidel, som personlig illustrerer noget af hvad den nye konservative bølge handler om.

Weidel er selv lesbisk, men tilhører et parti som er modstander af homofilt ægteskab og ditto adoption. Konservative er i praksis særdeles tolerante, og de, som ikke nødvendigvis lever konservativt på alle punkter, er i praksis langt fra altid selvoptagne.

ANNONSE

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

 

ANNONSE