Nyt

Tirsdag morgen i bydelen Nanterre i Paris standsede politiet en bil under et rutinetjek. Den 17-årige algeriske dreng, Nahel M., der kørte bilen, endte med at blive skudt af politiet, da han ville køre væk fra stedet. Bilen kørte kort efter ind i en lygtepæl. Ambulancepersonalet havde ikke held med at forsøge livreddende foranstaltninger.

Det er stadig uklart, hvad der skete, og hvad der udløste skyderiet. Politimanden er blevet anholdt i afventning af efterforskningen.

Her fra en annen vinkel:

 

Chaufføren var “af retsvæsenet kendt for at have nægtet at overholde et trafikstop under en kontrol” ved en tidligere lejlighed,skriver The Guardian.

Skyderiet af den unge algerier har givet voldsomme reaktioner, og ikke kun i det område, hvor det skete. Unge immigranter fra andre dele af Paris er strømmet til Nanterre for at deltage i optøjerne. “Affaldsspande brænder i næsten hele Nanterre,” sukkede en politimand Le Parisien.

Flere er blevet anholdt efter angreb på politiet, der reagerede med tåregas og gummikugler.

 

 

Politi er blevet angrebet, biler sat i brand og flere steder er der bygget afspærringer. Der er startet brande langs togstrækningerne.

 

Rådhuset i Mantes-la-Jolie blev sat i brand:

 

Det her er borgerkrig, skriver franskmændene i kommentarfeltet. I løbet af aftenen siges urolighederne at have spredt sig til mange andre steder i Frankrig:

Image

Daily Mail    Le Parisien

ANNONSE