Kopierede/fra hoften

For nogle mennesker er klimaet vigtigere end noget andet. Umiddelbart skulle man tro, at kampen for klimaet er synonym med kampen for menneskeheden, men så enkelt er det ikke altid. Nogle klimaaktivister prioriterer klimaet så højt, at de ikke ønsker at sætte børn i verden. Men det slutter ikke der. 

Menneskeofring for klimaet

Ikke alle anser børn for at være “bæredygtige” i en CO2-sammenhæng. Hvert nyt menneske er en ny forbruger. Og alt forbrug har et klimafodaftryk. Et nyt menneske repræsenterer 80-90 års påvirkning af klimaet, hvis vi skal tro den noget usikre klimavidenskab. 

En kvinde, Zoé, fortæller til den hollandske avis Algemeen Dagblad, at hun fik en abort, fordi børn er “superforurenende” – hun ofrede så at sige et menneske på klimaforandringernes alter – hun blev uventet gravid og besluttede at få fosteret slået ihjel på grund af klimakrisen. 

ANNONSE

– At få et barn blev utænkeligt. Jeg så et barn som et nummer, som en unødvendig CO2-udledning.

Guddommelige perspektiver

Efter aborten var Zoé ramt af sorg, men hun forsøgte at sætte beslutningen i et guddommeligt perspektiv:

– Jeg troede, at det kun påvirkede mig at opgive mit barn. I det store perspektiv er der værre ting, som f.eks. klimakatastrofer.

I dag fortryder Zoé ikke aborten, men vil gerne beholde barnet, hvis hun nogensinde kommer i samme situation igen.

– Degenereret

Samfundskritiker Eva Vlaardingerbroek mener ikke, at menneskeofringer for klimaet er vejen at gå:

– For mig er der ikke noget mere narcissistisk, degenereret og ondt end mennesker, der går ind for abort – eller for ikke at få børn på grund af ‘klimaforandringer’ eller ‘verdens tilstand’, skrev hun på Twitter.

– Hvis du synes, at livet er for “hårdt” eller verden for “uretfærdig” til at få børn, så tænk et øjeblik på vores forfædres liv, og hvordan det aldrig ville være faldet dem ind at slå deres egne babyer ihjel. Tag jer sammen, I svagtbegavede idioter.

Elon Musk svarede, at der er et desperat behov for nye børn.

– Ingen nye mennesker betyder ingen menneskehed.

Kommentar:

Hvis vi prøver at tolke denne kvinde Zoé, er hun kommet til den konklusion, at mennesker er mindre værd end klimaet, så det er vigtigere at redde klimaet end at redde menneskeheden – hvis vi får lov til at tage Zoés filosofi lidt længere ud i konsekvensernes landskab.

Den tyske moralfilosof Immanuel Kants kategoriske imperativ siger, at man “kun skal handle efter den maksime, hvormed man samtidig kan ville, at den skal blive en almen lov”.

Det forklares: Du skal kun handle på en måde, som du også ønsker, at alle andre skal handle.

ANNONSE

Læs også

Læs også