Kommentar

 

Alt, hvad mennesket gør, bevidst eller ubevidst, er at lægge strategier for overlevelse. Nødvendigheden har tvunget os til at gøre det: primært sult, tørst og krig. Disse tre faktorer er kodet ind i menneskets DNA og vores psyke. Det er altid i baghovedet.

Da Norge er et hårdt land at overleve i, skal der ikke meget til for at trigge nordmændenes overlevelsesinstinkt. Spørgsmålet er, hvor man går hen for at løse problemerne, og hvor holdbare løsningerne er.

NAV (økonomisk socialhjælp) er ikke permanent. Det ved nordmændene. Vi tænker hellere på brændefyring og opbevaring: Opbevaring af mad og vand. Varmt tøj.

Våben og ammunition.

Det må man ikke sige i dag. Du må ikke tænke på krig. Men folk gør det alligevel. Ingen kan forbyde nordmænd at tænke på krig i deres stille sind.

ANNONSE

Myndighederne placerer sig på tværs af borgernes instinkter og forsøger at forbyde tanker om nød og krig. Men de har selv gennem flere år skabt en krisestemning i samfundet, som med krigen i Ukraine er permanent. Det er krig fra morgen til aften. Så er der ingen vej. Vi sender vores ammunition og vores missilsystemer til Ukraine. Nu også betaling for deres pensioner. Her spænder myndighederne buen for hårdt: De siger demonstrativt, at de holder mere af ukrainere end nordmænd. Er det for at lære os en lektie? At vi skal forstå, at vi ikke er mere værd end dem? At alle nu er ens?

Men krig er den store ensretter. Myndighederne kan tale så meget de vil. Folk forstår, at i krig betyder menneskerettigheder ikke meget, eller skolegang for børn under krig, som Huitfeldt ønskede, at Sikkerhedsrådet skulle bruge sin tid på.

Alle nordmænd tænker sådanne tanker ud fra grundforholdene: Mad, energi og krig.

Myndighederne tror, ​​de kan tale om krise, uden at vi tænker på overlevelsesstrategier. Det giver en indikation af, på hvilken planet de er. De har ikke længere kontakt med jorden, heller ikke himlen for den sags skyld.

Vi lever i forskellige verdener.

Vi bliver stærke ved at vide, hvor vi står. Det er den første forudsætning for overlevelse: At vide, hvem du er.

Folk har problemer med ordet tro, de tror det er noget der kommer udefra.

Troen kommer indefra.

Uden tro ville vi ikke have overlevet i dette land.

Nu er vi gået ind i en tid, hvor det er vigtigt at vide, hvem man har med at gøre. Hvad de vil med dig. Man kan som udgangspunkt ikke stole på en, man ikke kender, i modsætning til myndighedernes udråb om, at en fremmed er en ven, man ikke har mødt.

Dette er forbundet med vold. Vold er en funktion af krig. Dagens krig foregår på mange niveauer. Du møder den på vej til metroen eller langs gaden, eller i skolen. Det er overalt, og det breder sig mere og mere. Du skal tænke på strategier for, hvordan du beskytter dig selv.

Du kan vælge strategier, hvor du bevarer din integritet, eller du kan vælge strategier, der kværner dig til støv. Langsomt.

Piger i Norge kan nu købe trusser med lås for at gøre dem sværere at voldtage. Piger, der går med dem på og mændene der lader dem gøre det, krymper lidt, hver gang.

Men er det ikke billedligt talt meget af det, vores egne myndigheder propaganderer: Aldrig et modangreb, der overvinder gerningsmændene, men undvigemanøvrer, forsinkelser, hvor civilsamfundet konstant taber en lille smule hver dag.

Det er vigtigt at være opmærksom på, hvad der er en gevinst, og hvad der følger med et tab. Du har kun så meget at tabe, før du har mistet dig selv og dine.

Det har alle samfund vidst. De har bygget hierarkier, hvor folk kender deres plads. Vores samfund giver den illusion, at alle er lige. Det ved vi nu er et stort fupnummer.

Forskellene er eksploderet. En ny elite er rykket op ad stigen og indført en ideologi, der sætter folk op mod hinanden. De har allerede indført meningskontrol, og folk tror, ​​det er midlertidigt, at det går over.

Det går ikke væk. Det er ved at blive permanent, og vores nye magthavere håber, at du ikke opdager det, før det er for sent.

Det, de frygter mest, er frie mennesker, der ved, at livet er en kamp, der kender forskel på ven og fjende og tilpasser sig derefter.

Document er et sted, der hjælper dig med at navigere i dette helt nye landskab, hvor mange mennesker synger forførende melodier for at overbevise dig om, at de er din ven. Alle bliver snydt til at begynde med. Indtil de har lært det.

Du skal lære. Vi lever som i eventyr, en verden fuld af hekse og dæmoner. Intet er, hvad det ser ud til. Verden er forhekset, og troldene er mange.

Man kan ikke tage kampen op mod alle. Mørket sænker sig. Mennesker skal søge sammen for at overleve.

Det kan blive en lang vinter.

ANNONSE