Nyt

Censurens klamme hånd har igen kvalt den offentlige debat i Danmark.

Facebook har slettet DF’eren Martin Henriksens opslag om den afghanske statsborger Soma Mayel, der arbejder som asyljurist i Udlændingestyrelsen.

 Det sker som følge af Facebooks regler om hadefuld retorik. Det oplyser Martin Henriksen til Ritzau.

Opslaget blev skrevet 9. juli. I opslaget skriver Martin Henriksen, at det efter hans opfattelse »ikke er holdbart«, at der sidder afghanske statsborgere eller andre udenlandske statsborgere i Udlændingestyrelsen.

“Det er tankevækkende, fordi det pågældende opslag har været med til at starte en offentlig og politisk debat om, hvorvidt det er hensigtsmæssigt, at udenlandske statsborgere sidder i Udlændingestyrelsen,” siger Martin Henriksen.

Både den socialdemokratiske regering, Det Radikale Venstre og flere fagforeninger har været kritiske overfor Martin Henriksens Facebookopslag og politiske holdninger. Fagforeningerne Dansk Magisterforening og DJØF har endda truet Martin Henriksen med politiet.

Dansk Folkeparti stiller lige nu spørgsmålstegn ved, om det er fornuftigt, at udlændinge behandler og uddeler opholdstilladelser til andre udlændinge.

Denne holdning strider imod Facebooks venstreorienterede verdenssyn. Det sociale medie har slettet opslaget og den medfølgende artikel, der brugte Soma Mayel som et eksempel på forholdene i Udlændingestyrelsen.

Afghanske Soma Mayel har endda selv delt billeder af sit afghanske pas på Facebook ved en tidligere lejlighed.

Oplysningerne om den afghanske statsborger i Udlændingestyrelsen overtræder Facebooks såkaldte regler for ‘hadefuld retorik’.

Sletningen er bemærkelsesværdig, fordi udlændingejuristen Soma Mayel selv har fremturet med særdeles hadefuld sprogbrug på Facebook rettet mod Martin Henriksen.

Soma Mayel har kaldt DF-profilen for en ‘tosse’ og en ‘tåbe’. Desuden har Soma Mayel nedgjort Martin Henriksens uddannelsesniveau i direkte vendinger.

“Jeg (Soma Mayel, red.) er stadig, indtil videre, en bachelorgrad foran ham. Ligesom mine dygtige kollegaer er ham overlegen på flere fronter. Tosse,” lyder den nedværdigende sprogbrug fra Soma Mayel, der fortsætter:

ANNONSE

“Martin Henriksen ved måske bare ikke meget om juristløftet og det at gå på en videregående uddannelse.”

Facebook betegner det ikke som hadefuld retorik at kalde en Dansk Folkeparti-politiker for ‘tosse’ og ‘tåbe’. Derimod er der hadefuld retorik, når man påpeger, at en afghansk statsborger er ansat i Udlændingestyrelsen.

“Det er et angreb på den frie debat. Det, der har været sagen her, er, at jeg i Facebooks øjne har haft de forkerte holdninger,“ siger Martin Henriksen.

De danske frihedsbegreber og ytringsfriheden gælder i stingende grad for udenlandske statsborgere, mens danskerne må krybe langs væggen.

Hvorfor er Soma Mayels angreb ikke fjernet? Er der andre regler for afghanske statsborgere på Facebook?

*

Læs her om Udlændingestyrelsens Soma Mayel, der ydmyger Martin Henriksen og kalder ham ‘tosse’ og ‘tåbe’.

Se også Afsløring: Jurist hos Udlændingestyrelsen er statsborger i Afghanistan

ANNONSE