Kommentar

For få dage siden holdt den russisk-fødte komiker Konstantin Kisin et indlæg i det traditionsrige Oxford Union Society, der havde indbudt til en diskussion om temaet, ”Dette hus mener, at woke-kulturen er gået for vidt”, og Kisins bidrag formede sig som et frontalt angreb på denne kultur.

Interessant nok har hans tale foreløbigt fået ni millioner seere – og har ifølge Kisin mødt meget lidt modstand.

Kisin valgte at acceptere præmissen om, at der findes en menneskeskabt klimakrise – om det så er noget, han faktisk tror eller blot vælger som udgangspunkt for sine pointer. Men på det grundlag affyrede han en række missiler, der må få det til at gibbe i mangt et woke-hjerte. Her er nogle af dem:

Jeg er træt af at tale om woke-kultur. Ytringsfriheden er ikke et eller andet højreorienteret forsøg på påvirkning, den er grundlaget for den vestlige civilisation.

Woke går ud på at føle, jamre og protestere, mens man kun kan forbedre verden ved at skabe og bygge. Problemet med woke-kulturen er, at den har fået alt for mange unge til at glemme det.

ANNONSE

Kisin medgav, at mange woke-mennesker lider af klimaangst, men hvad kan Storbritannien gøre ved klimaet? Ifølge Kisin er svaret: ingenting. ”Dette land er ansvarlig for 2 pct. af verdens carbon-udledninger, hvilket betyder, at hvis Storbritannien sank i havet lige nu, ville det absolut ikke gøre nogen forskel på klimaforandringerne.”

Som den russiske komiker forklarede, vil verdens klimafremtid bliver afgjort i Asien og Latinamerika af ”fattige mennesker, der ikke giver en skid for at redde planeten”, fordi de er fattige. Som eksempel nævnte han, at 120 millioner kinesere lider af fejlernæring, og at mange indiske børn sulter og dør af sygdomme, som let kunne helbredes. Man får aldrig verdens fattige til at afstå fra at kræve et bedre liv af hensyn til klimaet.

Han beklagede, at den nuværende generation er overbevist om, at den eneste måde, hvorpå man kan forholde sig til et problem, er at beklage sig i stedet for at gøre noget for at løse det. ”Der er kun én ting, vi kan gøre i dette land for at standse klimaforandringerne, og det er at arbejde for videnskabelige og teknologiske gennembrud, som kan skabe ren energi, der ikke bare er ren, men også billig.”

Alt hvad woke-ideologien har at tilbyde, sagde Kisin, er at hjernevaske unge til at tro, at de intet kan gøre bortset fra at klage, protestere og smide suppe på malerier (som ”klimaaktivister” gjorde ved et Vincent van Gogh-billede i Londons nationalgalleri i oktober).

På Fox News har Kisin forklaret, at ”Vi lever i et samfund, hvor voksne er bange for børn og særligt for unge mennesker. De voksne burde i stedet forklare børnene og de unge, at hvis de virkelig bekymrer sig om verdens tilstand, hvis de virkelig bekymrer sig om klimaforandringer eller race-ulighed, så hjælper det ikke af jamre eller klage.”

Comedian’s Oxford Speech on Woke Culture Goes Viral: Video Has 9 Million Views and Lands Him on Tucker Carlson

ANNONSE

Mest læst