Nyt

Med den tyveårige, der blev skudt og dræbt udenfor McDonald’s i Vällingby nytårsaften, rundede Sverige 63 dræbte af skud i 2022. Men det mest alarmerende er springet fra 2021. Da var der “kun” 45, der blev dræbt med våben. Dette spring peger mod en ny eskalering.

Sverige skiller sig ud, ikke kun i Skandinavien, men også i Europa.

Med 63 skuddræbte slog Sverige en blodig rekord i 2022. Det er en stigning fra 45 i 2021.

I resten af ​​de nordiske lande er tallet ekstremt lavt i sammenligning. Danmark og Norge havde fire skuddræbte og Finland to i løbet af 2022. Disse tal er gældende indtil 7. december.

I Sverige bruges nu udtrykket ”sicarios”, hentet fra narkokartellernes Colombia, unge drenge, der mod en beskeden betaling dræber et udpeget mål,.

Hvis man ser på forholdene i lande som Mexico, kan man se, hvor Sverige er på vej hen.

Banderne har 5.000 medlemmer. Der er nok at rekruttere fra.

– Intet anstændigt samfund kan tåle mere end ét dødsskud om ugen, og al den voldsomme kriminalitet, der følger med. Det skaber utryghed, og truer det frie og åbne samfund, siger justitsminister Gunnar Strömmer lørdag aften.

ANNONSE

– Regeringen fremskynder nu nye værktøjer til politi og anklagemyndighed, såsom hemmelig aflytning for at forebygge kriminalitet. Vi er ved at forberede nye tiltag som anonyme vidner og visitationszoner, siger han.

For at tage justitsministeren på ordet: Det er længe siden Sverige var et anstændigt samfund. Svenskerne har hørt det samme utallige gange. De vil se handling.

Nogle mord vækker opsigt, som da rapkunstneren Mehdi “Dumle” Sachit blev dræbt i Rinkeby for nylig. Dumle var en af ​​lederne af Dødspatruljebanden. Men han var også involveret i en meget blodig gruppevoldtægt, hvor en pistol blev ført ind i pigens skede, så det gav kraftige blødninger. Sådanne begivenheder udelades ofte af de svenske medier. Det peger på, at Dumle er blevet spærret inde eller udvist af Sverige for lang tid siden. Han kommer fra Syrien.

Mordet på Dumle var forbundet med mordet på en anden rapkunstner, Nils “Einár” Grönberg. Dumle siges at have fundet ham og afsløret, hvor han var.

Det kan virke, som om borgerkrigen er flyttet fra Mellemøsten til Sverige.

https://www.expressen.se/nyheter/blodigt-rekord-63-dodsskjutningar-2022/

ANNONSE

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria