Nyt

Asylstrømmen til EU er eksploderet. EU har registreret 790.000 asylansøgninger i de første tre kvartaler, en stigning på 54 pct. Den reelle tilstrømning er meget større. Mange går under jorden. Leder af EU’s Asylagentur (EUAA) Nina Gregori indrømmer, at stigningen er kommet for at blive. De fleste af asylansøgerne er fra Afghanistan, Syrien og Tyrkiet.

Tyrkiet er et sikkert land, men Erdogan er glad for at flytte byrden over på EU. Tyrkerne tager ikke længere imod asylansøgere.

Mellem januar og oktober i år modtog EU knap 790.000 asylansøgninger, hvilket er en stigning på 54 procent i forhold til samme periode sidste år. Tallet var dog lavere end i 2015 og 2016, hvor hundredtusindvis af asylansøgere fra blandt andet Syrien tog vejen nordpå ind i Europa via Balkan. (NTB)

Gregori sætter sin lid til den længe varslede immigrations- og asylreform i EU. Det kommer i 2024. Men EU ønsker byrdefordeling og det ønsker Polen og Ungarn ikke. Situationen er lige så fastlåst: EU ønsker centralt at bosætte hundredtusindvis af mellemøstlige/nordafrikanske migranter i disse lande, hvilket de nægter af hensyn til deres egen kultur. EU’s centrale mål er at udvande den nationale kultur i Vesteuropa. I Centraleuropa er minderne

ANNONSE