Kommentar

”Det kan blive rigtig, rigtig spændende” at sidde i regering, udtaler Lars Løkke Rasmussen, som citeres i Jyllands-Posten. Det handler om at bruge ”vores respektive kreativitet og erfaring til det fælles bedste”.

Og kreativiteten har allerede fået frit løb, idet de tre regeringspartier er blevet enige om at belægge enhver flybillet – udenrigs som indenrigs – med en afgift på 100 kr. Før valget ville Venstre slet ikke have nogen afgift, mens S sagde 13 kr., og Moderaterne landede på 80 kr. Næste år kan det måske blive 200 eller 500 kr, og til sidst bliver flyrejser så dyre, at det er slut med at tage på ferie i det sydlige udland eller pendle mellem Rønne og Kastrup. Den nye afgift vil dog ikke påvirke ministre, offentlige embedsmænd eller ansatte i private virksomheder, der får deres rejser betalt af andre. Det er som altid fattigrøvene, der skal plukkes.

Men det sker af hensyn til ”klimaet”, får vi at vide, for pengene skal bl.a. gå til at udvikle ”grønt flybrændstof” – hvad det så end er. Man forestiller sig åbenbart, at det nye vidunderstof kan produceres uden anvendelse af energi , eller kun når vinden blæser.

ANNONSE

Under den kreative regering er der ingen ende på, hvad klimaet kan bruges til. En fremtidsforsker forudser allerede, at danskerne i 2035 højst må have en bolig på 40 kvadratmeter pr. person. Det vil naturligvis ikke komme til at gælde samfundets anførere, som kan henvise til, at de er pålagt et særligt ansvar, der kræver mere plads.

Ministre, ledende embedsmænd og direktører får fortsat lov til at lade sig transportere i bil, mens den jævne hob må se frem til at få deres bevægelsesfrihed begrænset, for det er bedst for klimaet, at de ikke flytter sig for meget fra deres 40 km2.

Kød står næst på programmet. Det skal pålægges afgifter, der kan sætte en stopper for befolkningens indtagelse af frikadeller, kyllinger og hakkebøffer. I stedet skal vi gå over til melorme og kakkellakker, hvilket naturligvis ikke skal gælde folk som Løkke og Frederiksen, der har repræsentative forpligtelser.

Lars Løkke og Mette Frederiksen har sikkert flere grønne planer i ærmerne, for der er ingen ende på, hvad klimaet kan bruges til. Ellemann er knapt så kreativ, så han får nok ikke meget at skulle have sagt.

Faktisk skal hele samfundet indrettes efter klimareligionen, der for længst har afløst den forældede kristendom som vejen til frelse.

Og religioner kan der ikke argumenteres imod, men man kan betale for dem.

ANNONSE