Nyt
 

Mette Frederiksen er favorit til at blive Stoltenbergs afløser. Rygtebørsen kører varmt. Frederiksen afviser selv, at hun er kandidat, men det gjorde Anders Fogh Rasmussen også, inden han blev valgt.

Flere ting peger i Frederiksens retning. Et tweet fra en central kilde i Bruxelles lød: Hun stiller op.

Jamie Shea, der i 38 år var højtstående embedsmand i Nato og nu arbejder for tænketanken Chatham House, mener, at Frederiksen er favorit.

“Hvis hun er en kandidat, vil jeg sige, at hun er blandt de absolut bedste,” siger Shea, der i dag er tilknyttet den anerkendte tænketank Chatham House.

Avisen kan også berette om en sms-besked, som “gik viralt i minutterne efter nyheden om det danske forsvarsforlig”, der som bekendt – ifølge regeringens egne opgørelsesmetoder – får Danmark til at leve op til kravet om at bruge penge. 2 procent af vores BNP på forsvaret i årene 2023-2025.

»Hun stiller op,« lyder SMS’en, som en centralt beliggende Bruxelles-kilde har vist til Berlingske.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen blev spurgt da han ankom til Oslo for at deltage i udenrigsministermødet. Han svarede kryptisk: Time will tell. Det må tiden vise. 

 “Time Will show” svarede Lars Løkke Rasmussen med et smil på spørgsmålet, om det skal være en dansker som næste generalsekretær for Nato. Han var på vej til den uformelle middag her til aften for UM’ere på Akershus…..ja, snakken går…@tv2newsdk pic.twitter.com/Z7qWtG7ZQI

ANNONSE

— Lotte Mejlhede (@mejlhedetv2) May 31, 2023

Dette udlægges som at chancerne er gode for at generalsekretærstillingen rokeres mellem de nordiske lande.

Indenfor den socialdemokratiske Folketingsgruppe diskuteres allerede hvem, der skal være hendes efterfølger, skriver Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance.

For 7 mdr. siden var det ifølge S helt afgørende, at Mette F. fortsat skulle være statsminister for at “passe på fremtiden”. I dag diskuterer man ifølge pressen i S-folketingsgruppen, om Wammen eller Hummelgaard er bedst som afløser. Så vigtigt var det heller ikke med Mette F. pic.twitter.com/EspGK1T33k

— Ole Birk Olesen (@olebirkolesen) May 31, 2023

ANNONSE