Kommentar

SVM-regeringen hænger i tovene og har mistet 10 pct.point i meningsmålingerne siden valget. Tilsammen står regeringspartierne lige nu til blot 71 mandater – lysår fra de 90, der skal til et flertal i Folketinget.

Værst ser det ud for Venstre, er nu er nede på en tilslutning på 10 pct. (Man forstår godt, at formanden har fået stress.) Den eneste minister, der ser ud til at trives, er Lars Løkke Rasmussen, men han synes at have det godt, uanset hvordan det går med landet.

Gode råd er dyre, og Berlingske (16.4.) har spurgt nogle politiske eksperter, hvad der er gået galt. De nøjes nu mest med at fortælle, hvor galt, det er gået, og ikke så meget hvorfor.

ANNONSE

Valgforsker, professor Kasper Møller Hansen betegner Frederiksen-regeringen som ”den mest upopulære i nyere tid” og fortæller, at han ikke har set noget lignende, mens den tidligere socialdemokratiske finansminister og nuværende chefredaktør på Børsen, Bjarne Corydon, taler om en ”livsløgn” og en ”gigantisk misforståelse”.

Vi har en situation, hvor vælgerne er sure på regeringen, på de partier, der er i den, på ministrene og på den politik, den står for”, siger Corydon.

Og hvad er det så for en politik, vælgerne er sure over? Det fortæller Berlingskes hjemmelsmænd ikke meget om. Men man forstår på dem, at Danmark har behov for store reformer – hvad de så end skal gå ud på.

Mest konkret er Bjarne Corydon, som er bange for, at Venstres dårlige målinger kan få partiet til at ryste på hånden, når det står over for de svære, men nødvendige beslutninger så som en CO2-afgift på landbruget.

Hvis Venstre bliver nervøs over at skulle bidrage til den hjemlige klimagalskab, mens Kina bygger to kulkraftværker om ugen, er det fuldt forståeligt. Det ville unægtelig give muligheder for mere besindige partier, men findes de overhovedet?

De to vingeskudte partier, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti, mumler en gang imellem noget om, at de ikke rigtigt tror på den rådende klimaforklaring, men de tør ikke åbent afvise påstanden om, at mennesket styrer klimaet.

Så mon ikke Venstre får lov at dø i fred?

 

 

ANNONSE