Kommentar

I en tid, da Den Dybe Stats skeletter rasler ud af skabene, skal der noget til at vække opmærksomhed, men det var præcis, hvad Fox News’s Tucker Carlson havde held til, da han for to dage siden reagerede på de senest offentliggjorte dokumenter om mordet på præsident John F. Kennedy den 22. november 1963.
Dokumenterne synes ikke at rokke ved den vedtagne forklaring på mordet, nemlig at Lee Harvey Oswald var alene om udåden, og at det i øvrigt er svært at forklare hans motiv.
En mængde dokumenter venter stadig på at blive offentliggjort, hvad så end årsagen til denne hemmeligholdelse kan være 60 år efter de dødelige skud i Dallas, Texas.
Men Carlson kunne nu fortælle, at han havde talt med en person, der havde set de hemmeligholdte dokumenter, og som kunne oplyse, at efterretningstjenesten CIA stod bag mordet.
”Vi har talt med en, som havde adgang til disse hemmelige dokumenter”, sagde Carlson, der tilføjede, at han havde spurgt den pågældende person, om CIA var delagtig i mordet på en amerikansk præsident.
”Svaret er ja”, sagde kilden. ”Jeg tror, at de var indblandet. Det er et helt andet land, end det vi troede, at det var. Det er alt sammen fake.”
Carlson opgav ikke navnet på sin kilde, men sagde, at personen ikke var konspirationsteoretiker, men en, der havde direkte kendskab til information, der bliver hemmeligholdt for den amerikanske offentlighed. Fox News-værten beskyldte CIA for at være en regering i regeringen, og sagde, at den såkaldte Warren-kommission, der i første omgang var sat til at udrede omstændighederne ved mordet, var korrupt.
Lee Harvey Oswald blev selv myrdet kort efter sin arrestation, hvilket Carlson betegnede som en ”bizar kæde af mord”.
Carlson fortalte ikke, om han havde spurgt sin kilde om CIA’s mulige motiv til at stå bag mordet på en siddende amerikansk præsident. Lige siden det vellykkede attentat har der imidlertid været forskellige teorier om, hvad CIA kunne have imod Kennedy.
En oplagt forklaring kunne være Kennedys afvisning af at give luftstøtte til den CIA-udrustede hær af eksilcubanere, der i april 1961 invaderede Cuba med henblik på at omstyrte Fidel Castros regime. Det endte med en pinlig fiasko, idet cubanske regeringsstyrker tvang invasionshæren til overgivelse efter blot tre dage.
Invasionen i Svinebugten, som aktionen kom til at hedde, blev en direkte årsag til, at Sovjetunionen stationerede missiler på Cuba, som kunne nå mål i USA, og bragte verden på randen af atomkrig i oktober 1962. Krigen blev afværget og de sovjetiske missiler fjernet, mod at Kennedy lovede ikke at invadere Cuba samt i hemmelighed at fjerne nogle amerikanske missiler i Tyrkiet.
Meget tyder på, at CIA herefter var optændt af raseri mod præsident Kennedy og ville have ham fjernet.
Måske vil offentliggørelsen af de sidste dokumenter om Kennedy-mordet opklare sagen, men hele forløbet er tydeligvis så betændt, at man må tvivle på, at sandheden nogen sinde kommer frem.
ANNONSE