Nyt

“Hvem vil lære børnene svensk, når der ikke er flere svenskere?” Det spørger Hanif Bali sig selv i en leder i Expressen. Han bemærker, at “flertalssvenskere” er ved at blive en minoritetsgruppe i Sverige.

”De såkaldte majoritetssvenskere er ved at blive en minoritet, i nogle dele af landet og grupper er det allerede sket. I Malmø har kun 32 procent af folkeskoleeleverne to svenskfødte forældre, i Göteborg og Stockholm er de tilsvarende andele henholdsvis 46 procent og 50 procent – ​​og de falder hvert år.”

skriver Hanif Bali, der selv er født i Iran.

Tallene skjuler dog, at selv de segregerede i anden generation er begyndt at få børn, fortsætter han.

I Statistiska Centralbyråns (SCB) statistik anses disse børn for at have svensk baggrund, da deres forældre er født her. Men der er ingen garanti for, at de er flydende i Sveriges sprog, normer og kultur.

Bali skriver om, hvordan “manglen på svenske børn” vil få “katastrofale konsekvenser”, da indvandrerbørn ikke lærer svensk ordentligt.

Hvis vi fortsætter på denne vej, bliver Sverige ikke den smeltedigel, der blev lovet, det vil blive et splittet multietnisk samfund, hvor en stor del af befolkningen er blevet frataget både sprog og kultur, nulstillet og dumpet i ghettoiserede distrikter med en katastrofal social situation.

“Du kan sikkert tage et kig på den anden side af Atlanten, hvis du undrer dig over, hvad det gør ved folk,” slutter han.

ANNONSE