Nyt

Hvis vi ikke klarer lovlig migration, vil Europa ikke være i stand til at løse sit demografiske problem, siger EU-kommissær for demokrati og demografi Dubravka Šuica og peger samtidig på Afrika som kontinentet med den yngste befolkning.

Det er i et interview med Euractiv, en medievirksomhed, der har specialiseret sig i nyheder fra EU-systemet, at Šuica præsenterer sine visioner for befolkningsudviklingen i Europa, hvor hun konstaterer, at der er få fødsler.

EU-kommissæren, der også er næstformand i EU-Kommissionen, er bekymret for, at Europas andel af verdens befolkning ifølge prognoserne vil falde fra 10 procent i dag til 4 procent i 2070. ”Vi skal balancere dette, og at Det er derfor, at vi er interesserede i global demografi,” siger hun.

ANNONSE

Šuica hævder, at migration vil være nøglen til at opretholde den demografiske balance mellem Europa og andre dele af verden, på trods af at det er et følsomt emne, og hun fremhæver især det afrikanske kontinent – ​​verdens yngste.
Vi forsøger at arbejde tæt sammen med Afrika, tilføjer EU-kommissæren, som er fra Kroatien og er næstformand for EPP-gruppen, en sammenslutning af nominelt konservative partier i Europa.

I en FN-rapport fra år 2000 med titlen “Replacement Migration” – replacement migration – stiller undertitlen spørgsmålet: “Is it A Solution to Declining and Aging Populations?” – findes der en løsning på faldende og aldrende befolkninger?

For Šuica ser svaret på spørgsmålet derfor ud til at være “ja”. Påstande om, at Europa er under befolkningsændring på grund af lave fødselsrater og høj immigration, bliver ikke desto mindre ofte afvist som en “konspirationsteori”.

 

ANNONSE