Nyt

Både FN og EU-kommissionen reagerer stærkt på Folketingets vedtagelse om at lade folk søge asyl i Danmark fra lejre i Afrika. -Kommer ikke på tale, siger talsmand fra kommissionen og kommissær Ylva Johansson.

– Det er ikke muligt under de eksisterende EU-regler eller under den nye pagt for migration og asyl, siger Adalbert Jahnz, der er talsmand for kommissionen

Forslaget er før blevet blankt afvist af EU-kommissær Ylva Johansson, men torsdag blev det vedtaget af et flertal i Folketinget.

Socialdemokraterne og Folketinget kan næppe have været uvidende om den stærke modstand vedtagelsen ville vække. Forslaget har ligget på bordet længe.

Regeringen har ikke konkrete forslag om at oprette modtagecentre, men Socialdemokratiet har i nogle år haft et ønske om det, selv om det har været skarpt kritiseret for, om det vil kunne lade sig gøre.

Men EU har ”grundlæggende bekymringer” ifølge talsmanden.

– Det rejser spørgsmål om både adgangen til asylprocedurer og effektiv adgang til beskyttelse, siger talsmanden. (ritzau)

Tanken om centre udenfor Europa er ikke ny, men er strandet på manglende samarbejdspartnere. Hvis Danmark skulle lykkes med det, vil det kunne torpedere hele indvandringspolitikken hos de mest nidkære lande, som Tyskland. Da risikerer tyskerne at blive siddende tilbage alene med ansvaret.

I næste omgang kan det blive aktuelt at sende indvandrere ud som begår alvorlig kriminalitet, som Nye Borgerlige ønsker.

Det ene skridt tager det andet. Da vil den politiske elite i Vesteuropa blive stående på den modsatte side af den indfødte befolkning og det er et scenarie de for alt i verden vil undgå.

ANNONSE

 

 

ANNONSE