Nyt

Borgmesteren i den palæstinensiske by Hebron på Vestbredden har fået stor opmærksomhed i sociale medier, efter han tidligere på ugen udlovede en dusør for drabet på herreløse hunde.

Tayseer Abu Sneineh annoncerede i radioen en belønning på tyve sekel, 50-55 kroner, for at fange eller aflive herreløse hunde. Ifølge Jerusalem Post opfordrede han indbyggerne til at dræbe så mange hunde som muligt.

Abu Sneineh retfærdiggjorde dusøren ved at sige, at de herreløse hunde “forstyrrer livet for beboerne i Hebron”.

Efter kort tid væltede de sociale medier over med billeder og videoer, der viser, at opkaldet bliver taget alvorligt – og reaktionerne på det lod ikke vente på sig.

Mere end noget andet vækker videoer og billeder, der viser drab på hunde, sindet. Visse tweets modtog hundredvis af reaktioner og tusindvis af likes inden for kort tid.

Animal and Environment Association – Bethlehem Palæstina, den eneste dyrebeskyttelsesforening på Vestbredden, har lagt flere stærke videoer ud på Facebook, hvor de beder Abu Sneineh om at “stoppe den blodige kampagne”:

– Denne blodige kampagne har resulteret i, at en række hunde er blevet skudt, hængt, mishandlet, kørt over i bil. Det, der sker i dag, er hinsides al menneskelighed og etik. Ingen religion ville acceptere sådanne barbariske handlinger mod uskyldige dyr, skriver de.

I en præcisering skrev Abu Sneineh onsdag på Facebook, at ideen om en dusør kom til at “røre i stillestående vand” for at “finde en løsning på det foruroligende fænomen, som herreløse hunde repræsenterer” i Hebron.

ANNONSE

Borgmesteren forsikrede, at andre forslag “vil blive undersøgt, og vi hilser alle forslag velkommen” til, hvordan vi kan finde et hjem til hundene.

Tidligere dømt for terrorisme

Hebrons borgmester, Tayseer Abu Sneineh, var en af ​​fire palæstinensere bag Hebron-angrebet i 1980, der dræbte seks studerende og sårede 16 andre. Blandt de dræbte studerende var to amerikanske og en canadisk statsborger.

De fire terrorister blev idømt livsvarigt fængsel, men alle blev senere løsladt gennem forskellige fangeudvekslingsaftaler i 1980’erne.

Abu Sneineh blev løsladt gennem en fangeudveksling i 1983.

https://twitter.com/HanneyAngel/status/1588179326755037185?s=20&t=QHfIixIzJYrvPbHPXEScNQ

ANNONSE