Nyt

Næsten hver femte tysker, 19 procent, mener, at NATO’s ekspansion i Østeuropa tvang Rusland til at gå i krig i Ukraine, viser en ny undersøgelse, gengivet af DPA.
21 procent af tyskerne er delvist enige i denne påstand, viser undersøgelsen foretaget af Center für Monitoring, Analyse und Strategie (CeMAS).

Tyskernes holdning til krigen i Ukraine har derfor ændret sig markant siden april, hvor 12 procent af de adspurgte mente, at Rusland var tvunget til at gå i krig, mens 17 procent var delvist enige heri.

Et stigende antal tyskere er derfor uenige om Ruslands syn på baggrunden for krigen, ikke mindst i det østlige Tyskland, viser undersøgelsen.

En ud af tre adspurgte i det østlige Tyskland giver Nato skylden for den russiske invasion af Ukraine, mens 16 procent i det vestlige Tyskland deler denne opfattelse.

Det samme mønster gør sig gældende for spørgsmål om, hvorvidt den russiske præsident Vladimir Putin nu har taget kampen op mod en global elite, der kører et spil bag kulisserne, som russisk propaganda hævder. 27 procent af østtyskerne mener, at det er rigtigt, mens 16 procent af vesttyskerne deler samme opfattelse.

ANNONSE

CeMAS mener, at resultaterne af undersøgelsen giver anledning til bekymring og opfordrer til en debat i Tyskland om “hvordan man imødekommer den voksende strøm af desinformation”.

ANNONSE