Kopierede/fra hoften

Steve Bannon og hans rådgivere mener det er påfaldende at Bolsonaros parti fik stor fremgang i nationalforsamlingen og har flertal, samtidig som små marginer gjorde at præsidenten ikke blev genvalgt. Valget i Brasilien foregår elektronisk.

  • Bolsonaros parti dominerede valget og vil sammen med de andre konservative partier dominere underhuset i Brasilien.
  • Bolsonaro vandt valget indtil et vist punkt, og derefter blev hver eneste stemmeseddel vundet af den socialistiske kandidat. “Matematikken giver slet ikke mening.” Mathew Tyrmand.
  • Mainstream Media “hamrede omgående det samme ind ” siger Bannon for at erklære sejren til socialisten.
  • »Der har ikke været nogen gennemsigtighed. Der har været censur. Der har været anholdelser af opposition. Bolsonaros parti er blevet straffet af domstolene.” Siger Thyrmand.

Det, vi kan konstatere, er, at medierne har mobiliseret og propaganderet mod Bolsonaro lige siden sidste valgkamp. NRKs Arnt Stephansen nåede at sige, at hvis brasilianerne valgte Bolsonaro, fortjente de ikke demokrati.

Det er forbløffende, hvor ens propaganda de bruger om Trump, Bolsonaro og Netanyahu. Det er blevet læst og vedtaget, at de måske ikke vil acceptere resultatet, men blive siddende og måske forsøge et kup. NRK gentager dette, som om det virkelig var blevet læst op og vedtaget.

ANNONSE

NTB’s rapport om Lola var en kopi af den om Biden: Han skulle redde nationens sjæl og herske mod kærlighed og fred. Den korrupte politiker, der blev idømt mange års fængsel?

– Vi bevæger os mod nye tider med fred, kærlighed og håb. Jeg vil lede 215 millioner brasilianere, og ikke kun dem, der stemte på mig. Der er ikke to Brasilien. Vi er ét land, ét folk, én stor nation, sagde Lula i sin første tale efter sin valgsejr.

Biden sagde det samme. På det tidspunkt havde 27.000 soldater besat Washington, og han gik straks i gang med at ødelægge højrefløjen og landets økonomi. Det har han formået på forbløffende kort tid.

Lula kopierede også Biden ved at sige:

– Det er ikke i nogens interesse at leve i et splittet land i en konstant krigstilstand. I dag erklærer vi til verden: Brasilien er tilbage! sagde Lula til klapsalver.

Har den nye totalitære venstrefløj et fælles PR-bureau, der forsyner dem med ”talking points”, debatemner?

Selv skriver Harald Stanghelle i Aftenposten en kommentar skåret over samme læs:

Endnu en valgbenægter? Enda en valgbenekter?

Vil Netanyahu “gøre en Trump” ved at nægte at acceptere et resultat, der går ham imod i det israelske valg?

Med denne kommentar bekræfter Stanghelle, at Aftenposten er en del af den reaktionære front, der bruger løgne og manipulation til at stoppe kandidater, der har befolkningen i ryggen og vil forsvare nationens interesser.

At argumenterne er de samme, uanset om de præsenteres i Washington, Tel Aviv eller Oslo, viser, at vi taler om en front, som har kontrol over medierne, men som frygter vælgerne.

Denne front hader Bibi, Trump, Bolsonoaro og Orban, og nu har de fået et nyt hadeobjekt: Giorgia Meloni. Der er en del at holde styr på. Men ved at ensrette propagandaen formår de at gøre budskabet simpelt: I baggrunden er det ikke skovene, der synger, men Adolf.

Når liberale risikerer at miste magten, trækker de det valgbenægtende kort, det gør Yair Lapid også.

I et interview med Ynet – online-udgaven af ​​en af ​​Israels største aviser – advarer han om, at hans rival Benjamin “Bibi” Netanyahu kan sætte spørgsmålstegn ved valgresultatet. Og dermed placere Israel i et tvivlsomt selskab af lande, hvor valgbenægtere skaber kaos.

Aftenposten mener, det er et brud på loven at filme optællingen. Det lyder mærkeligt. I USA er det en lovmæssig rettighed. Det var demokraterne, der smed republikanske observatører ud i 2020.

Netanyahu har selv allerede sagt, at Likud-aktivister vil filme optællingen, selvom det er en overtrædelse af valgloven. Sådan undermineres troen på et retfærdigt valg – hvis det ikke går hans vej.

Kan jøder blive nazister?

Aftenposten skubber sammen med Nils-Inge Kruhaug i NTB op mod Itamar Ben-Gvir og Smotrich, de to nye højrefløjspartier, der nærmest garanterer flertal for Bibi. Også for Stanghelle er det et bevis på, at israelske vælgere bevæger sig til højre, langt til højre, så langt, at det er ubehageligt. For hvad finder man, hvis man går langt nok til højre?

USA truer med konsekvenser, og udenrigsminister Huitfeldt er på samme side. Der kunne være en ny front mod Israel. Men Bibi vil have mange heste at spille på. Hvis der kommer en rød tsunami i USA den 8. november, kan han se frem til, at Trump stiller op i 2024. Det vil ryste etablissementet.

Sådan som medierne og venstrefløjen har behandlet Bibi, har han ikke tænkt sig at række en hånd ud. De går efter struben.

ANNONSE

Mest læst

Kina styrer USA

Ofrene er de nye helte