Kommentar

USA’s demokrater var rasende over Donald Trumps sejr ved præsidentvalget i 2016. De og deres hjælpere i medierne var oprørte over, at en Amerika-først populist bare sådan kunne spænde ben for deres globalistiske politik. Derfor fandt den ulyksalige Hillary Clinton på den russiske sammensværgelse.

Trump havde vundet, sagde demokraterne, som resultat af russisk indblanding i valget og som følge af en sammensværgelse mellem Donald Trump og Vladimir Putin. Præcis hvordan de to skurke havde haft held til at overbevise millioner af amerikanere, blev aldrig forklaret, men den såkaldte Russia-gate var nok til at få Repræsentanternes Hus til at ville afsætte præsidenten.

Senatet ville ikke være med, men i det mindste lykkedes det demokraterne at fremstille Trump som en illegitim præsident, og det er stadig Hillary Clintons påstand.

En årelang undersøgelse viste, at beskyldningerne mod Trump var grebet ud af luften.

Men her op til midtvejsvalget den 8. november, står USA måske over for et virkeligt udenlandsk forsøg på at påvirke udfaldet til gunst for republikanerne.

Anført af Saudi Arabien har OPEC netop meddelt, at oliekartellet vil beskære produktionen med to millioner tønder om dagen – og det i en situation, hvor præsident Biden har tigget dem om at levere mere olie, så han kan holde benzinpriserne nede og undgå, at rasende forbrugere kaster deres kærlighed på hans politiske modstandere.

ANNONSE

Saudierne har gode grunde til at ville stække Joe Biden, som er i gang med at ændre den mellemøstlige magtbalance til gavn for deres dødsfjende Iran. Biden har forbudt amerikanske producenter at levere den olie, der er brug for, men prøver febrilsk at lave en handel med mullaherne i Teheran, der vil give dem adgang til at eksportere mere olie, forære dem talløse milliarder, som de bl.a. kan bruge til at destabilisere det saudiske regime, og bane vej for, at de om kort tid kan anskaffe sig kernevåben. Hvis Biden får held med sin plan, vil Mellemøsten blive iransk indflydelsessfære og tvinge Israel til at træffe dramatiske modforholdsregler, for mullaherne har ikke lagt skjul på, at deres mål er at udslette den jødiske stat.

Og alt dette af hensyn til ”den grønne omstilling”, som demokraterne har agiteret for, siden de kom til magten, men som de ikke mener noget med. Hvis de gjorde, ville de ikke bestorme diverse slyngelstater for at få dem til at levere den olie, som de nægter at producere i USA.

Meget står på spil ved midtvejsvalget, bl.a. friheden og Vestens overlevelse.

Og mens vi i Vesten fejrer den grønne fremtid, kæmper Irans kvinder en fortvivlet kamp mod de undertrykkere, som Biden fedter for.

ANNONSE