Nyt

Canadas konservative har valgt Pierre Poilievre som deres nye leder med stort flertal. Han er imod Trudeaus vaccinetvang, for Truckers og imod et grønt skifte, der ødelægger olieindustrien. NTB kalder ham “en brændende populist”. Poilievere er en anden politiker, der går i national retning og vinder stort på det. En anden er Italiens Giorgia Meloni, der fører meningsmålingerne i Italien.

Medierne forsøger at tale disse politikere ned, så vælgerne ikke forstår, hvor store bevægelser der sker rundt omkring i vestlige lande.

Men selv NTB (norske Ritzau) lader det skinne igennem, at Poilievre er en vinder og erkender, at Trudeaus popularitet har fået et hit. Poilievre er Trudeaus hovedmodstander.

Canadas konservative parti har valgt Pierre Poilievre som sin nye leder med 68 procent af partimedlemmernes stemmer.
Poilievre er en ivrig populist, der er imod vaccinemandater og giver premierminister Justin Trudeau skylden for global inflation.

Han vandt i første valgrunde over en mere moderat kandidat og er som oppositionsleder nu premierminister Justin Trudeaus hovedmodstander.

Polievre er ingen novice i canadisk politik. At han går til højre har måske noget at gøre med den politik, som den nuværende regering har ført?

Poilievre, 43, har været medlem af parlamentet siden han var 25 og var medlem af kabinettet for Canadas sidste konservative premierminister, Stephen Harper.

Med skarpe og vittige kommentarer har han samlet stor opbakning på græsrodsniveau i partiet og trukket mange nye medlemmer til partiet. Han har især støtte i det olierige vestlige Canada, hvor der er stor skepsis over for klimaforanstaltninger.

Han støttede canadiere, der nægtede at vaccinere mod coronavirus, stod bag lastbilkonvojen af ​​vaccinemodstandere fra det vestlige Canada, der lammet hovedstaden Ottawa og den amerikanske grænse sidste år og er fortaler for kryptovaluta og olierørledninger.

NTB citerer en professor, der sammenligner Poilievre med Ted Cruz, en af ​​Trumps allierede. Det er derfor en Trump-politiker, der kan komme til magten i Canada, samtidig med at Trump har vundet 92 procent af primærvalgene i USA. Risikerer USA og Canada at få myndighederne på samme side? Der ville være et jordskælv på det amerikanske kontinent. Canada har været essensen af ​​den liberale stat.

Professor Nelson Wiseman ved University of Toronto siger, at han er en højrepopulist, som i USA bedst kan sammenlignes med Ted Cruz uden modstand mod abort.

Moderate konservative mener, at partiet med Poilievre rykker for langt til højre, og nogle truer med at forlade. Forretningsmanden Kevin O’Leary skriver i en mail til partimedlemmer, at Poilievre er for polariserende til at kunne vinde valg.

Trudeaus støtte er falmet noget på det seneste, men en aftale mellem hans Venstre og Det Nye Demokratiske Parti (NDP) på venstrefløjen betyder, at der ikke vil være nyvalg i landet før 2025. (NTB)

Der er præsidentvalg i USA i 2024. Man må formode, at udfaldet får betydning for valget i Canada.

ANNONSE