Nyt

Tysklands føderale energiagentur Bundesnetzagentur nedlægger veto mod planer om at lukke kulfyrede kraftværker i Tyskland i 2030, som den tyske koalitionsregering har til hensigt at gøre.

Baggrunden for vetoet er, at de kulfyrede kraftværker bliver nødvendige for at sikre stabiliteten i det tyske elnet også efter den tid, siger en talsmand for agenturet til Die Welt.

Bundesnetzagentur kræver i første omgang, at de kulfyrede kraftværker skal fortsætte i drift i hvert fald indtil 31. marts 2031, skriver den tyske avis, der henviser til styrelsens beslutning som et mistillidsvotum til Tysklands klima- og økonomiminister Robert Habeck.

Styrelsens talsmand fortæller, at de kulfyrede kraftværker leverer den nødvendige reserve- og balancestrøm, fordi sol- og vindkraft alene ikke kan garantere, at efterspørgslen efter el konstant bliver dækket. Kraftværkerne er derfor “systemisk relevante”, siger Bundesnetzagentur.

ANNONSE

Styrelsens fremgangsmåde rejser spørgsmål om, hvorvidt regeringens ambitiøse planer om at udfase både atomkraft og kulkraft nu er ved at blive udvandet, skriver Die Welt.

I branchen opfattes den nye slutdato 31. marts 2031 som ret vilkårligt valgt med det formål ikke ligefrem at sige, at driften vil fortsætte meget længere.

Habecks plan for balance- og reservestrøm til det tyske elnet består i at bygge 40 gaskraftværker, der skal køre på brint i 2030, så disse kraftværker kan levere ren ekstra strøm, når der skal mere til, end sol- og vindkraft kan levere.

Men byggeriet af de brintdrevne kraftværker, der formentlig skal køre på brint produceret med sol- og vindkraft, er ikke gået i gang, og med en forventet byggetid på fem-seks år har regeringen ikke meget mere end tiden og vejen, i betragtning af at i 2024 står for døren. Og Bundesnetzagentur har derfor ingen tro på, at tidsplanen holder.

 

Køb The Psychology of Totalitarianism her! Køb e-bog her!

 

ANNONSE