Nyt

Undersøgelser af et formodet Hamas-netværk i Tyskland tyder på, at den palæstinensiske terrororganisation, som hidtil kun har opereret i Mellemøsten, planlægger angreb mod jødiske og amerikanske mål på tysk jord.

Det fremgår af oplysninger fra efterforskningen af anholdte terrormistænkte i Tyskland og Holland, som Welt am Sonntag har fået kendskab til.

Netværket synes at have interesseret sig for den israelske ambassade i Berlin, og en amerikansk militærbase i delstaten Rheinland-Pfalz.

Israel advarede allerede sidste år de europæiske lande om, at Hamas havde etableret netværk i vores del af verden, og nogle af de personer, der fra tid til anden arresteres i antiterror-razziaer i Tyskland, synes at bekræfte advarslen.

Den 25. oktober 2023 uploader Ibrahim El-R. et nyt billede til sin Facebook-side. Det viser en ridder med et sværd. Ovenover står der på engelsk: “Nogen skal starte. Nogen må tage ansvar og gøre det rigtige, fordi det er rigtigt.” Mindre end to måneder senere bliver den 41-årige anholdt i Berlin. Politiet ransager en lejlighed, som tilhører den libanesiskfødte mand i Kreuzberg-kvarteret. Politiet ransager også to af mandens nære bekendtes hjem. De tre mænd bliver derefter stillet for en undersøgelsesdommer og varetægtsfængslet.

Det bliver begyndelsen på kortlægningen af et endnu større netværk, der mistænkes for at tilhøre Hamas, hvor beskeder på Facebook i virkeligheden opfattes som instruktioner om at dræbe jøder og amerikanere.

ANNONSE

Ifølge efterforskerne havde netværket fået besked på at etablere et lager i Europa til opbevaring af våben, som i en senere fase skulle transporteres til Berlin, med det formål at angribe jødiske institutioner.

Det kortlagte netværk har forbindelser til Mellemøsten:

Internationaliseringen kontrolleres i det sydlige Libanon. En mand ved navn Khalil Hamed Al Kharraz, også kendt som Abu Khaled, fungerede som næstkommanderende for Hamas’ militære arm, “Qassam-brigaderne”, i afdelingen der.

Aflytning af netværket i Tyskland bekræftede forbindelsen, og efterforskerne mener også, at de har kortlagt, hvem der skulle angribe.

Det betyder, at Hamas også har rettet blikket mod Europa. Vesten vil så stå over for en ny dimension af terror, skriver Welt am Sonntag.

 

 

ANNONSE