Nyt

En forvaltningsdomstol i Paris suspenderede fredag ​​udvisningen af ​​den marokkanskfødte imam Hassan Iquioussen, som Indenrigsministeriet havde udvist i juli på grund af hadefulde prædikener mod jøder, homoseksuelle og kvinder.

Ifølge retten ville udvisningen til Marokko forårsage uforholdsmæssig stor skade på familien og privatlivet for den radikale imam, som anses for at være tæt på Det Muslimske Broderskab, rapporterer ANSA.

Den franske indenrigsminister Gérald Darmanin har allerede meddelt, at regeringen vil appellere dommen til en højere domstol. Iquioussen er en trussel mod samfundet og skal fjernes fra landet for hans taler, som er antisemitiske og modarbejder ligestilling mellem mænd og kvinder, siger Darmanin.

Udvisningen af ​​Iquioussen er blevet suspenderet på trods af, at Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol havde erklæret, at der ikke var noget til hinder for udvisningen af ​​den radikale imam. Iquioussen, der har 175.000 følgere på YouTube og 44.000 på Facebook, er anklaget for at have holdt hadefulde prædikener siden 2003.

ANNONSE

Forsøget på at udvise Iquioussen er en del af præsident Emmanuel Macrons politik for at bekæmpe radikaliseringen af ​​Frankrigs muslimske samfund, hvor mænd nægter at holde kvinders hænder, unge piger er forpligtet til at bære slør, der dækker deres ansigter, og hvor religiøse skoler er stigende, rapporterer Reuters.

ANNONSE