Kommentar

Sjældent har man set den tidligere republikanske formand for Repræsentanternes Hus, Newt Gingrich, være så nervøs – for ikke at sige rædselsslagen – som da han i går blev interviewet på Fox News. Årsagen er, at den korrupte demokratiske dommer i Manhattan-sagen, Juan Merchan, nu for anden gang har truet med at sætte Donald Trump i fængsel for at have forbrudt sig mod samme Merchans forbud mod at udtale sig om skueprocessen mod ham.

Situationen er den, at alle andre – heriblandt vidner i sagen – frit kan sige, hvad de mener om den republikanske præsidentkandidat. Den eneste, der ikke må udtale sig, er den person, der om nogen har en interesse i at forsvare sig. Trump er tilmed gentagne gange blevet idømt bøder for at have viderebragt, hvad andre har sagt.
Læg hertil, at Juan Merchan burde have erklæret sig inhabil, ikke mindst fordi hans datter har gjort det til en millionforretning at hænge Trump ud.
Hidtil har det været opfattet som usandsynligt, at Juan Merchan for første gang i USA’s historie ville fængsle en ledende præsidentkandidat, men demokraterne er så desperate for at bevare magten, at de synes villige til at gribe til metoder, som man troede hørte hjemme i Rusland, Venezuela eller Cuba. Vi lever imidlertid i nye tider, hvor alt kan tænkes, og hvor et opfanatiseret og skrækslagent demokratisk parti er villigt til med et pennestrøg at skrotte den amerikanske forfatning og retsstat.
Hvad mon demokraterne håber at opnå ved at spærre Trump inde? Man fornemmer på Newt Gingrich, at han har sine bange anelser, for hvem kan og vil garantere den tidligere præsidents personlige sikkerhed, hvis han sidder indespærret?
Personer, der opfattes som trusler mod magteliten, har en kedelig tendens til at komme af dage, og da demokraterne frygter, at de ikke kan besejre Trump i et fair valg, er det ikke godt at vide, hvad de kan finde på.
I Europa burde vi være bange, meget bange, for hvad der sker i USA, kan snart komme til os. Vi styres nemlig også af en globalistisk og antinational magtelite, der betragter enhver opposition som en vederstyggelighed, der ikke burde have lov at eksistere.
ANNONSE