Doc-TV

Norske myndigheter begår stadig nye ‘magaplask’. I dagens sending tar vi for oss to: Norske myndigheters holdning til det eritreiske regimets u l o v l i g e  virksomhet i Norge. I andre del tar Daglig leder i Motvind, Stein Malkenes for seg regjeringens siste mageplask, det vil si havvind-prosjektet.

Mange vil sikkert dra kjensel på tidligere programleder i serien ‘Vårt naive Norge‘: Svein Moen. Han har ikke ligget på latsiden, og med utgangspunkt i Shadow Company og den nystiftede organisasjonen Human Rights Solutions, har han fortsatt å pirke i norske myndigheters berøringsangst overfor det eritreiske regimet, og deres agenter i Norge.

Mageplask 1: Eritrea

Vi får igjen høre om Proba-rapporten: Press og kontroll – en studie av økonomisk, ideologisk eller religiøst press med utspring i opprinnelsesland, rettet mot personer med innvandrerbakgrunn i Norge. Denne rapporten ble i sin tid bestilt av Kunnskapsdepartementet, og var ferdig for snaut to år siden. Ennå har ikke norske myndigheter fulgt opp anbefalingene.

ANNONSE

Svein Moen finner det også svært merkelig at norske myndigheter tillater regimetro eritreere og organisasjoner å samle inn penger til regimet, samtidig som alt og alle som kan forbindes med Russland nå boikottes.

Mageplask 2: Havvind

Daglig leder i Motvind, Stein Malkenes, er så med på link fra Florø. Han var generalsekretær i Næringslivets Kystaksjon, en av de første riksdekkende organisasjonene som tok opp kampen mot vindindustriens naturødeleggelser, og har inngående kjennskap til energi- og miljøpolitikk, samt politikk og næringsliv. 20 års erfaring som lærer, i biologi, og rektor gir ham ytterligere ballast som er viktig å ha med på havet.

Der Kent Andersen snakket om tall i onsdagens Dagsorden, snakker Stein Malkenes om regjeringens totale mangel på konsekvensutredninger, for det marine miljøet, for fiskeressursene og for miljøet generelt. Uten at de to har snakket sammen, er de enige om en ting: Norge trenger ikke havvind. Landet har nok kraft!

Malkenes forteller at med skikkelig energiøkonomisering kan Norge skaffe seg ca 80 TerraWatt (TW). Det er noe helt annet enn regjeringens “storsatsing” på 30.000 MW = 30 GW = 0,03 TW, der vi ikke kjenner kostnadene – de økonomiske, så vel som de miljø-ødeleggende.

Med null behov for havvind, kan ikke dette kalles for noe annet enn et skikkelig mageplask!

Programleder Geir Furuseth innrømmer at han selv er medlem i Motvind, og oppfordrer kveldens seere og lyttere til også å melde seg inn for å stoppe flere mageplask!

Rumble:

Odysee:

Hvis du setter pris på sendingene: Vipps oss på 63 89 41. Alle bidrag hjelper.

Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Kjøp Kents bok her!

 

ANNONSE