Doc-TV

– Landbruksoppgjøret er ikke bare for bøndene, det ivaretar også alle norske forbrukere, sier professor emeritus i bygdesosiologi, Reidar Almås. Tidligere leder i Kystfiskarlaget, Arne Pedersen, mener Norge har en til dels meningsløs fiskeripolitikk. Fra USA gir Charles Ortel oss det siste om matkrisen som kommer.

Kveldens to første gjester, begge høyt respekterte nestorer innen sine fag, er skjønt enige med programleder Geir Furuseth i at selv om olje- og gass har bragt Norge opp på velstandstoppen i verden, ville vi aldri nådd dit, uten bønder og fiskeres innsats i generasjoner.

Anslaget til samtalene gis med denne forsiden til Dagens Næringsliv fra 26. mars i år:

Reidar Almås varsler at om ikke bøndene blir kompensert for dyrere strøm, diesel og kunstgjødsel og om de ikke kommer opp på en anstendig lønn for den jobben de gjør, risikerer Norge å stå ribbet tilbake når den globale matkrisen slår inn over velstands-Norge.

ANNONSE

– Landbruksoppgjøret er ikke bare for bøndene, det ivaretar også alle norske forbrukere! sier Almås

– Meningsløst

Arne Pedersen fra Vestre Jakobselv gikk av som leder for Kystfiskarlaget i 2020. Fortsatt driver han som sjarkfisker, og han har fortsatt sterke meninger om kystfiskets betydning for landet. Selvsagt er han oppgitt over at store mengder norsk torsk fortsatt sendes frossen til Kina, der den fylles med vann og kjemikalier før den kommer tilbake til forbrukere i Norge og Europa. Men for å finne ut hva han mener er virkelig meningsløst i norsk firskeripolitikk, må du nesten høre eller se sendingen!

Få også med dere kveldens siste gjest, vår venn Charles Ortel fra New York. Han er heller ikke overoptimistisk, men ser tross alt tegn til at utviklingen i USA kan komme også oss til gode. Men han mener vi må forberede oss på at det blir mye verre, før det kan bli bedre!

 

 

Hvis du setter pris på sendingene: Vipps oss på 63 89 41. Alle bidrag hjelper.

Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

De som ønsker daglige varsler om Dagsordens sendetid på e-mail, kan skrive til dan@document.no

 

 

ANNONSE