Tavle

Carl Valentin på Facebook, 5. april 2022

Carl Valentin var bare en teenager tilbage i 2009, da han i forbindelse med en demonstration optrådte som fælles talsmand for tre socialistiske organisationer: Socialistisk Folkeparti UngdomSocialistisk Ungdomsfront og Antiautoritære Socialister. Nogle år senere fik han sig en blog på venstreradikale Modkraft.dk, i lighed med den mere fremtrædende Trine Pertou Mach, der sidste år meldte sig ind i Enhedslisten. Et ideologisk overdrev.

“Anders Povlsen er ‘Verdens rigeste dansker’ ifølge DR. Okay, måske ikke den flotteste formulering af Danmarks Radio, men alligevel er jeg simpelthen nødt til at sige: Intet enkeltindivid arbejder så hårdt, at de har fortjent disse summer. Det er sygt og uretfærdigt og udtryk for et økonomisk system, der tillader overklassen at blive ekstremt rige på de manges hårde arbejde. Når de siger, at der ikke er penge nok til at bekæmpe sult i verden, til gratis psykologhjælp til dem med angst og depression, til at bekæmpe klimakrisen, eller til at afskaffe børnefattigdom, at så husk det her tal: 92,6 milliarder kroner. Det sidder én mand på.

Ja, der findes også oligarker i Danmark.

Ordveksling set på hos BT.dk

Peter Astrup, BT: … du har valgt at kalde Anders Holch Povlsen for en oligark. Derfor vil jeg blot spørge, om du kan beskrive forskellen på, hvordan de russiske oligarker tjente deres penge, og hvordan Anders Holch Povlsen gjorde. Der er en væsentlig forskel, som gør sig gældende? … Du ved det faktisk ikke, gør du?

Carl Valentin, SF: ‘Jeg er ikke dybt inde i det …’

ANNONSE