Tavle

Uvist af hvilken årsag er multikulturen forholdsvis intens sidst på aftenen i og omkring tankstationerne, og sent fredag aften fik jeg syn for sagen. Døren til den lokale Q8-tank var låst, og den unge dansker bag disken overvejede længe om han ville åbne for mig. Jeg kommer ind, og ser fire 16-18 årige AEH’ere (tre arabere og en somalier vil jeg gætte på) parlamentere med en tætbygget 30-35 årig mand, der ligner en østeuropæisk håndværker.

Jeg ved ikke præcist hvad der er sket, men forstår, at drengene har forsøgt at stjæle, og østeuropæeren uopfordret vil hjælpe den ansatte med at få dem ud af butikken. ‘Leave your things, and go away. Just go away!’, lyder det flere gange, mens han peger mod udgangen. Han er ikke ophidset, men klar på konfrontation, og efter lidt mukken, vælger drengene at gå ud, mens de forsøger at opretholde selvrespekten. Da jeg forlader stedet, kan jeg hører gruppen diskutere i mørket tæt min parkerede bil. De blev sat på plads, og det gør ondt.

Østeuropæerens ven stod under hele seancen ved Tips-hjørnet, og sagde ikke et ord. Drengene viste formentligt godt, at han ikke var alene, men uanset hvad – de var fire mod to. Man kommer langt med vilje.

ANNONSE
ANNONSE