Nyt

foto: Facebook

Den yderste venstrefløjs fokus på race er racistisk helt ind til benet, og i praksis en kamp mod den hvide mand. God kommentar af Ali Aminali i Berlingske – 2021 har været et år fyldt med ‘brune’ helte og ondskabsfulde hvide.

“Dagen før juleaften faldt jeg over en leder skrevet af Rune Lykkeberg, de er chefredaktør for Information. Han havde sat sig for at skrive en rosende leder om de minoritetsetniske unge, der har valgt at være podere hos Copenhagen Medical. Hvis vi lige ser bort fra det mærkværdige i, at Rune roser folk for at tage på arbejde, bare fordi de er ‘nydanskere’, så var dét, der virkelig fangede mig, at han uden problemer har en mellemrubrik med i lederen, som lyder ‘Helte med brune øjne’. En slags ‘Nej, hvor er du god til dansk’ – men bare krydret med race. Lad være med det. …

Forestil dig, at en gruppe afholder et event, hvor de åbent siger, at ‘brune’ eller ’sorte’ ikke er velkomne på scenen eller ikke vil blive booket som foredragsholdere. Lyder det racistisk og nærmest som en raceopdeling? Ja. Et lignende event – dog med andre hudfarver i fokus – afholdes af litteraturfestivalen ‘Untold Pages’, som støttes af Københavns Kommune og Statens Kunstmuseum.

Som Berlingske fik afdækket, så har medstifteren nærmest stolt udtalt:

‘Vi hyrer ikke hvide forfattere til vores arrangementer, det kan vi godt stå ved.’ … At dette event og deres arrangører ikke mødes med massiv kritik og en politianmeldelse, er hovedrystende, hvis du spørger mig. Som ‘brun’ dansker er jeg virkelig træt af, at hvis man er brun eller har ‘gode intentioner’, så er racisme og raceadskillelse helt ‘fino bambino’. Men det er det ikke. Racisme er racisme.

 

ANNONSE