Kopierede/fra hoften

Ph.d. Robin DiAngelo underviser Coca Cola-ansatte i diversitet, 2021; Foto: Twitter

Ligesom velfærdsstatens kerneydelser i dag kan betyde stort set alt, så skoles universitetsstuderende i dag i venstreradikal ideologi. Det spreder sig som metastaser i samfundet, og giver helt almindelige danskere blokeringer overfor hævdvunden sund fornuft. God kommentar af Rune Toftegaard Selsing på JP.dk – Luk universiteternes galeanstalter.

“Der er noget i vejen med vores universiteter. Tilbage i 70erne var de en svamp for revolutionær marxisme, der ville omstyrte og ødelægge samfundet. I dag er de selvfølgelig stadigvæk overvejende venstreorienterede, men i de senere år er der opstået små ekstremistiske lommer, der er farlige for vores fællesskab. …

Tag eksempelvis centret FREIA på Aalborg Universitet, der først og fremmest beskæftiger sig med race, køn, etnicitet og postkolonialisme. De har 8 forskere som kernemedlemmer og yderligere 15 forskere tilknyttet. Her har vi racistisk forskning i ‘hvidhed,’ som går ud på, at hvide mennesker opfører sig på en bestemt måde qua deres hvidhed. Skøre forestillinger om, at Danmark er en kolonination, der bør bearbejde sin moralske skyld. Fantasifulde påstande om at der slet ikke findes ‘mænd’ og ‘kvinder’. Og ikke mindst en omsiggribende undertrykkelsesteori, der hævder, at der findes en samlet mastermindagtig-strategi i udgræsningen af ikke-hvide, ikke-binære og ikke-heterosektuelle. Altså, politisk ekstremisme dårligt forklædt som forskning.

Århus Universitet har forskergruppen Ethnicity, Diversity and Education med 10 tilnkyttede forskere. Sidstnævnte har Dorthe Staunæs som leder, og hun gjorde et stort indtryk på mig for ca. 15 år siden med et debatindlæg i Weekendavisen. Hendes indlæg handlede om ‘hvidhed,’ og det var første gang, jeg læste noget af en ikke-nazist, der dyrkede et begreb om ‘hvidhed’. Det var så skørt og ja, egentlig bizart, at jeg valgte at klippe det ud. I dag lever den slags institutionaliseret på Århus Universitet. Er faktisk i vækst.

På Roskilde Universitetscenter kan man ikke overraskende finde Center for Køn, Magt og Mangfoldighed med hele 46 tilknyttede forskere og undervisere. Det skal retfærdigvis siges, at der vist også foregår en smule rigtig forskning her og selvfølgelig en masse old school venstreorienterede studier af klasse, sociale bevægelser, neoliberalisme etc. Men også her er der rigeligt med ‘forskning’ i etnicitet, intersektionalitet, race, queer, postkolonialisme, hvidhed og den slags.

Københavns Universitet har Center for Køn, sexualitet og forskellighed, hvor man kan tage en hel tilvalgsuddannelse i ‘identitetspolitik’. Rå indoktrinering, hvor de studerende bliver skolet i racistisk tænkning, opløsning af kønnene og postkolonial udskamning af vesterlændinge.Det lader dog til, at der kun er tilnyttet få ‘forskere,’ men det er ikke fordi KU har færre forskere i rendyrket politiske centre. Pt. har de også et Centre for the Study of Nationalism og Centre for Advanced Migration Studies.

… det er ikke harmløst. Venstreradikalismen har en generel ødelæggende virkning på vores samfund, og vi kan blot skæve til USA for at få indsigt i, hvor destruktiv identitetspolitkken kan være for et fællesskab. Vi bliver nødt til at forsvare os.”

ANNONSE