Nyt

I sidste uge blev far og søn i en afghansk familie dømt for mord på hustruen/moderen ved Retten i Randers. De blev ikke dømt for ‘æresdrab’, da der ifølge retten blot var tale om ‘kontrol og ære i en mandsdomineret familie’. Familien var meget religiøs, men det havde absolut intet med islam at gøre.

Her en historie fra den pakistanske Vestegn, hvor en i dag 20-årig kvinde gennem sine teenageår blev udsat for forskellige former for vold, blandt andet slag med ‘et strygejern’, så hun bedre kunne forstå, at familien stod for hendes kærlighedsliv. Her citeret fra EB.dk – Mors trussel til datter: – Bliv brud eller lig!

– Kvinderne i vores familie forlader kun huset som brude eller lig!

Den trussel fik en i dag 20-årig kvinde af pakistansk herkomst fra sin egen mor, da hun nægtede at medvirke i et tvangsægteskab med et familiemedlem i Pakistan.

Her blev datteren holdt frihedsberøvet og indespærret gennem tre et halvt år af moderen og hendes 48-årige stedfar, mener politiet på Københavns Vestegn.”

ANNONSE