Nyt

Vestafrikanske pirater, 2019; Foto: ISS Africa)

Onsdag den 24. november konfronterede fregatten Esbern Snare en mistænkelig ‘hurtigtgående motorbåd’ med ‘en række af de redskaber, man forbinder med pirateri, herunder stiger’. Motorbåden ignorerede først danskerne, og åbnede herefter direkte ild ‘mod de danske soldater’. En beslutning der kostede fem pirater livet, og nu går sagen sin vante gang i menneskerettighedscirkusset. De overlevende skal til retsforfølgelse i Danmark, og det er nu reelt vores ansvar at brødføde kriminelle afrikanere.

DR Nyhederne har talt med ‘nigerianske havretsadvokater’. Her citeret fra DR.dk – Formodet pirat har fået amputeret benet: Advokater anklager Danmark for at henrette uden rettergang.

“- Ud fra hvad vi ved om episoden, så kunne der lige så godt være tale om henrettelser uden rettergang, siger Emeka Akabogu, advokat med en doktorgrad i maritim lovgivning, til DR Nyheder. …

– Vi har endnu ikke set fakta der beviser, at der var tale om pirateri og vi har ikke set beviser på, at der var et forestående angreb på et skib. Så under visse omstændigheder kan det tolkes som en summarisk henrettelse. Derfor er det vigtigt at få afhørt de involverede, siger han.”

“… Det er en individuel vurdering, om de har ret til asyl. Man kan prøve at udelukke dem fra asyl, og jeg vil tro, at hvis man er dømt for pirateri, så er man udelukket fra at få flygtningestatus. Men de må under alle omstændigheder ikke udsendes til at land, hvor der er en reel risiko for, at de vil blive udsat for tortur og umenneskelig behandling i deres hjemland, og så er Danmark stadig forpligtede til at give dem beskyttelse.” (Peter Vedel Kessing, Institut for Menneskerettigheder, Kristeligt Dagblad, 28. november 2021)

ANNONSE