Nyt

Pernille Vermund mener forsvarsminister Trine Bramsen må gå af. Hun er ikke skikket til stillingen når hun vil at fregatten Esbern Snare skal føre en pirat som forsøgte at dræbe danske soldater til retsforfølgelse i Danmark med alt det indebærer af udgifter.

Ministeren er faldet vores egne soldater i ryggen. Først efterlader hun soldaterne i en situation, hvor de skal agere fængselsbetjente i måneder, hvorefter de pirater, som har forsøgt at dræbe danske soldater, blot løslades med et pænt farvel og held og lykke med pirateriet.

Bramsen har vist sig udugelig.

Inkompetence er det ord, der trænger sig voldsomt på, når man skal vurdere forsvarsminister Trine Bramsens forberedelse af indsatsen af fregatten Esbern Snare i Guinea-bugten.

Ministerens totale inkompetence fører nu til, at danskerne skal trækkes med en afrikansk pirat i Danmark uden udsigt til at slippe af med ham igen.

Han kommer til at leve sit liv med et dansk sundhedsvæsen til sin disposition og på livslang offentligt forsørgelse.

Helt uacceptabelt, og det bør få konsekvenser for forsvarsministeren. Hun må tage sin afsked – hellere i dag end i morgen.

De danske soldater har løst den opgave til fulde, som vi bad dem om.

Det er soldaternes politiske bagland i form af regeringen med forsvarsminister Trine Bramsen i hovedrollen, der har svigtet fatalt.

At sende danske soldater ud på mission mod pirater uden nogen aftale om aflevering af fanger og mistænkte pirater til de lokale myndigheder, er i det hele taget langt ud over kanten for ansvarlig regeringsførelse.

Ministeren er faldet vores egne soldater i ryggen. Først efterlader hun soldaterne i en situation, hvor de skal agere fængselsbetjente i måneder, hvorefter de pirater, som har forsøgt at dræbe danske soldater, blot løslades med et pænt farvel og held og lykke med pirateriet.

ANNONSE