Doc-TV

Tre personer er anholdt for skytingen i Vika i Oslo sist lørdag. En av dem figurerte i en voldssak som også red. overvar. Det var detaljer ved det grove ranet av to unge gutter som ble sittende fast i hukommelsen. Det var gjentatte bokseslag mot tinningen på den ene. Han skal også ha blitt sparket mens han lå nede. Hvorfor denne helt vanvittig unødvendige volden.

Forsvareren til den verste voldsutøveren sa til offeret: Hvorfor ga du ham ikke like godt PIN-koden? Det var en helt malplassert bemerkning i en rettssal, som om forsvareren var på samme side som voldsmannen.

Alle rettssaker er forskjellige, men samtidig deprimerende like: Ofrene forventer rettferdighet, men systemet er gearet på å forstå gjerningsmannen. Hvis ofrene er nordmenn og gjerningsmennene utlendinger er det som dommerne vil kompensere for ubalansen ved å se saken fra deres vinkel. Det er liten tvil om at det faller ut til nordmenns fordel at de er norske. Utlendinger vil hevne seg på de som tilsynelatende har alt, mens gjerningsmennene har lite. Men skal systemet belønne dem for det? Det føyer skam til skade for ofrene.

ANNONSE

Det skjer mye i rettssalene som mediene ikke skriver om, og som kommer som en ekstra belastning på ofrene og deres pårørende.

Vi ser den samme humaniteten utspille seg når IS-mødre og deres barn hentes til Danmark eller Sverige. Det er et risikoprosjekt og politikerne har ikke noen skrupler med å sette folks sikkerhet på spill.

Nobelprisen i litteratur gikk til en tanzanisk forfatter i eksil som skriver om postkolonial identitet. Det er meget politisk korrekt og mediene er i ekstase. De har mistet all kontakt med virkeligheten.

Videoen er klar så fort den er ferdig prosessert på Rumble (ignorer feilmeldingen, videoen er klar hvert øyeblikk). Følg oss der! Følg oss på Odysee!

Følg oss også på PodBean, iTunes, og alle steder podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

ANNONSE

Læs også

Læs også