Doc-TV

Gunnar Kagge selger Kagge forlag til danske Politiken Forlag. Ifjor kjøpte Bonnier forlaget Strawberry Publishing av Stordalen. Mediehusene blir nordiske. De store blir større og det blir vanskeligere for små å ta opp kampen.

Hvis disse mediehusene sto for mangfold og åpenhet kunne man gledet seg over det økte tilbudet og alle plattformene de var tilgjengelig på. Et tastetrykk unna.

Men virkeligheten sier noe annet. Alle abonnerer på de samme meninger, det samme syn og deres meningskorridor er blitt smalere med årene. Det skjer både fordi mediene lar seg presse av aktivister – innen kjønn og klima f.eks. men også fordi de har tatt noen strategiske valg: Fremtiden tilhører Big Tech og woke-ideologien, en slags postmoderne marxistisk hybrid.

De store tilhører politisk samme fløy som nå snakker høylytt om at de vil bekjempe forskjeller. I virkeligheten står de for økte forskjeller, økonomisk og kulturelt. Det blir bare en seierherre tilbake og publikum blir taperen.

ANNONSE

Document ønsker å ta opp kampen og selv bli et mediehus. Vi har snublet over et Columbi-egg gjennom kombinasjonen nettavis og forlag. Vi har vår egen bokhandel på nett. Det er gull verdt og en garant for at det kan gå an å utgi en bok og få den solgt. Alt for mange har brent seg på å utgi en bok for egen regning og bli sittende igjen med lageret.

Det er noen linjer i norsk historie som slett ikke er hyggelige, men hvor de med makt undertrykket stemmer med budskap de ikke likte.

Etter krigen var det bøker og forfattere som falt i unåde: Oliver H. Hauglands Dømmer ikke, og Toralv Fanebust. Disse to passer inn i samme kram som Jens Bjørneboe, som var opptatt av den samme intoleranse i norsk kultur. Men Bjørneboe fikk større spillerom fordi han i tid falt sammen med oppblomstringen av kulturradikalisme. De to andre hadde ikke den beskyttelsen.

Dennis Prager sier at når liberale blir venstreradikale minster de liberaliteten. Venstresiden har alltid vært intolerante og får de makt og medstrøm øker deres apetitt.

Det er derfor ingen liten utfordring vi står overfor. Det er selve grunnlaget for en opplyst offentlighet. En offentlighet som kontrolleres av de store blir ensrettet og paranoid. Den vil hele tiden være på vakt mot farlige tanker.

Douglas Murray beskriver utviklingen av Amazon i ulike stadier. Først begeistringen over tilbudet bare et klikk unna. I neste stadie forsvinner selvstendige lokale bokhandlere. De klarer ikke konkurransen, og blir kjøpt av kjeder eller nedlagt.

Nå står Amazon klar til å rykke inn på det norske bokhandlermarkedet. Men de krever rabatter på opptil 80 prosent. Da blir det ikke mye igjen til forlag og forfattere. De store mediehusene er truet av internasjonale giganter som Amazon. Det er derfor de ekspanderer og integrer.

Når Amazon har nådd dominans begynner utskillingen av konservative stemmer. Det begynte med at konservative forfattere fikk sine bokomtaler slettet. Det er flere år siden. Deretter ble bøker fjernet som aktivister var ute etter. Amazon spilte ikke bare på lag. Jeff Bezos er selv tilhenger av woke-ideologien. Det lønner seg. Er good for business.

Når de store blir dominerende og følger de samme ideologiske strømninger har vi ikke lenger noe kulturliv som fortjener navnet. Vi har ikke lenger en opplyst offentlighet.

Vi er ikke der ennå. Det finnes en hovestrøm og det finnes en motstrøm.

Document er motstrøms. Hvis du ønsker at andre enn Jeff Bezos eller Bonnier og Politiken skal bestemme hva som kommer ut, bør du bli abonnent og derved sikre vår økonomi.

Vi kan gjøre mye for små midler.

Videoen er klar til å sees via Rumble. Følg oss der! Følg oss på Odysee!

Følg oss også på PodBean, iTunes, og alle steder podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

ANNONSE

Læs også

Læs også