Doc-TV

Den danske bolig – og innenriksminister Kaare Dybvad Bek har vært på konferanse på Gardermoen og holdt foredrag om hvordan den sosialdemokratiske regjering i Danmark vil stake ut en ny kurs. Klassekampens Bjørgulv Braanen har gjort et intervju og er begeistret for Dybvads tanker. Han vil nemlig ha mer kontroll og styring. Det er musikk i kommunistenes ører. Også Ap og Sp spisser ører.

Venstresiden er på leting etter en ny ideologi. Dybad er for desentralisering, men samtidig tar han et oppgjør med “liberalismen” og mener med det den grenseløse frihet som han mener generasjonen fra 1989 står for, da Muren falt.

Dybvad ga et intervju til Berlingske der han fremla sine tanker. Det vakte stor oppmerksomhet. Dybvad påstår at 68’er-generasjonen ikke hadde noe med venstresiden å gjøre. Det var borgerskapets barn. Han mener “fantasien til makten” kan knyttes til Margaret Thatcher og Reagan. Dette virker mildt sagt tullete. Å si at 68’er-opprøret ikke hører hjemme på venstresiden gir ikke mening.

ANNONSE

Men Dybvad skaper forestillingen om at liberalismen er noe høyresiden har funnet på. Nå er det tid for samhold, solidaritet og samhørighet igjen, sosialdemokratiske verdier.

Dybvad og hans regjering vil vedta tillitssamfunnet ved dekret. Ingen steder skal ha mer enn 30 prosent innvandrere. Dybvad ser bort fra at dansker flytter lenge før tallet blir så høyt. Hva vil han gjøre med det?

Hva foregår med sosialdemokratiet?

Hukommelse er en viktig del av samfunnet og offentligheten. I Norge er Breiviks navn radert ut av historien om 22. juli. Det er merkelig å være vitne til at de samme som krever et oppgjør med tankegodset til terroristen, ikke vil nevne hans navn. Det er heller ikke kommet frem noe mer om hans bakgrunn. Tankegodset blir ikke nærmere beskrevet. Det henger i lufta.

I Frankrike er en prest drept av samme person som i fjor tente på katedralen i Nantes. Politiet sier det ikke har noe med terror å gjøre. Men det har kanskje noe med en villet blindhet å gjøre. Når en mann tenner på en katedral er det kanskje ikke smart å ta ham inn igjen?

Videoen er klar så fort den er ferdig prosessert, kl 21:30, på Rumble. Følg oss der!

Følg oss også på PodBean, iTunes, og alle steder podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

ANNONSE

Læs også

Læs også