Nyt

Banderne i Gøteborg likviderer uden hensyn på åben gade. Eksplosioner hører til dagens orden. Angrebene minder mere og mere om en krig mod civilsamfundet. Klokken 05.00 bragede det i en boligblok i Gøteborg. Røgen væltede ud. Mellem 100-200 måtte evakueres.

Ved kort inden 08 var 23 personer ført til sygehuset, fem med ambulance og 18 med bus ifølge SOS Alarms information, skadesomfanget er uklart.

Medier og politi forsøger at dæmpe befolkningens chok. Der er ikke gået liv tabt, og boligblokken står stadig. Medierne ville aldrig have gjort det samme hvis omstændighederne havde været anderledes.

Nogen fører krig mod civilsamfundet og politikere, medier og myndigheder aner ikke hvad de skal stille op. De har nok med at forbinde de skadede.

Men de psykiske skader er enorme.

Lars-Gunnar Wolmesjö, der bor i stueetagen, fortæller, at han vågnede ved et højt brag og først troede, at en reol var væltet ned på gulvet, før han indså, at det var noget værre.

– Der var ekstremt meget røg i trappeopgangen, så jeg måtte bringe mig ud gennem gården. Først var det mest fra en lejlighed, men efter et stykke tid så det ud til at ryge fra flere lejligheder, men jeg ved ikke, om det er ilden, der har spredt sig, eller om det er ventilationen, der har fået røgen til at brede sig, siger han.

– Jeg tog tøj på, tog mine vigtigste ting og gik ud. I gården hjalp jeg overboerne med at komme ned fra altanen, jeg greb den lille søn, de smed ned, og faderen hoppede derefter selv.

Hvis man bliver vækket af en eksplosion og må evakueres pga. tung røg og ikke kan gå hjem den dag er det et indtryk som bliver hængende.

De uskadte er bragt ind i en kirke i nærheden.

Der bliver ingen ekstraordinær debat i Riksdagen. Ingen fremlagte hastelove. SVT stiller ikke regeringen til ansvar. Sverige vænner sig. Man vænner sig til alt.

Var det ikke det ræven sagde, da han blev flået?

Explosion i centrala Göteborg

 

ANNONSE