Kunstbilde

Falketind, pigment-trykk, 60 x 90 cm.

Galleri Balder, med adresse Riddervolds gate 9 i Oslo, viser fra 9. september til 9. oktober i år Erik Skabos utstilling BERGTATT, svart-hvitt-fotografier av norske motiver. Utstillingen åpner kl. 18.00 torsdag 9. september.

Falketind, som ligger i Årdal kommune i Vestland fylke, ble først besteget den 12. juli 1820. Den ble tidligere kalt Koldedalstinden, men Aasmund Olavson Vinje (1818-1870) ga den navnet Falketind. Og slik ble det.

Den svarte Tind med Nebben sin i Bugt
er Falken lik, som voggar seg til Flugt;
i Bringa kvite Flekk er spettad inn,
og difyr vert han kallad Falketind.

Om sitt arbeid har fotografen blant annet dette å fortelle:

De fleste av bildene er tatt fra september til mai. Jeg er nok en vinterentusiast og foretrekker uforutsigbart vær og skiftende lysforhold. Sterke natur-elementer gir en ydmyk tilnærming til hva jeg observerer og til hva jeg ønsker å formidle. Områder av spesiell interesse i Norge er Troms/Finnmark, Lofoten og alpine områder både i Nord- og Sør-Norge. De grafiske kontrastene som snø gir landskaps-elementene, gir et sterkt uttrykk i svart/hvitt fotografier.

ANNONSE

Læs også

Læs også