Kommentar

Den amerikanske TV-journalist Tucker Carlson har en høj stjerne hos mig. Han er veluddannet, vidende, frygtløs og med et smittende humør, når han klæder tidens mange ubegavede hyklere af til skindet. Det er forståeligt, at han har mange fjender, som vil ham det ondt, og som udfolder ihærdige anstrengelser for at få ham kaltgestellt, gjort tavs.

Der har været organiseret annonceboycot af kanalen FOX News, hvor han arbejder, for at få ham afskediget. Der udspredes med mellemrum afsindige påstande om, hvor moralsk slet en person han er, at han er holocaustbenægter og tilhænger af ”konspirationsteorier” af forskellig slags. Voldsmænd og -kvinder af Antifa-slagsen har forsøgt at skræmme livet af hans kone, der var alene hjemme i deres private bolig.

Hans fjender blandt politikere og i de venstreorienterede medier er talrige, og de er ikke sarte i deres valg af midler for at tilsvine og ødelægge ham. For at sige det lige ud: De er komplet skamløse. Ubegavethed og skamløshed er en ulækker cocktail. Heldigvis ser han ud til at være robust nok til at modstå angrebene.

ANNONSE

Nu er det blevet afsløret, at Det demokratiske Parti har pudset en af de amerikanske hemmelige tjenester på den ubekvemme journalist. Det Nationale Sikkerhedsagentur, NSA, følger med i Tucker Carlsons email-korrespondance og vel også telefonsamtaler. Det er strengt forbudt og kræver en særlig domstolskendelse. Der skal være meget alvorlige grunde, der kan skade statens sikkerhed, til for at få en sådan kendelse. En journalist skal ikke bede USA´s myndigheder om lov til at henvende sig til et andet lands myndigheder.

Hvad er så disse alvorlige grunde? Tilsyneladende, at Tucker Carlson som led i sit normale arbejde som journalist har forsøgt at få et interview i stand med Ruslands præsident Vladimir Putin. Det er i den af Det demokratiske Parti iværksatte hysteriske heksejagt på personer, der kritiserer myndighederne, nok til at blive udspioneret af en hemmelig tjeneste!

Man skulle jo tro, at journalistkolleger på andre medier end FOX rent principielt ville støtte Carlsons ret til at udføre helt normalt journalistisk arbejde. Men nej, i stedet bringer de udtalelser af kendte personer, der yderligere angriber ham uden at tage afstand fra den hemmelige udspionering. Den åleglatte jurist Andrew Weismann, der spillede en hovedrolle i den særlige kommission, der i to år forgæves forsøgte at bevise præsident Donald Trumps såkaldte hemmelige ”sammensværgelse” med Putin, har i voldsomme vendinger angrebet Tucker Carlson for at ”så mistillid” til de hemmelige tjenester ved at offentliggøre sin viden om den efter alt at dømme ulovlige udspionering. Det er ifølge Weismann, der er medlem af Det demokratiske Parti, udtryk for ”anti-amerikansk” adfærd.

Så langt er man altså kommet i den totalitære opløsning af den amerikanske retsstat, at det at gøre opmærksom på personlige overgreb fra den af demokraterne kontrollerede Dybe Stat betegnes som landsforræderi. Og den veldresserede og lydige kvindelige journalist gav dette angreb på en kollega ukritisk medløb.

 

 

Af Bent Jensen

ANNONSE